Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14767676 www.bgdnes.bg

Пригожина "отваря чакри" в гарсониера

Съпругата на вагнеровец №1 се прави на екстрасенс 

Бизнесът с държавни пари им е в кръвта 

Готвачът на Путин воюва, половинката му се скатава от плащане на наем

Перспективен бизнес с масажи върти жената на Евгений Пригожин и затъва в дългове заради неплащане на наем.

Любов Пригожина, която по случайност днес (26.06) навършва 53 години, е слабо известна на обществеността, но не и на руските бизнес кръгове. Дали осъщественият преди два дни неуспешен метеж е подарък за рождения й ден, може да се интерпретира като шега. Но ако е вярно, че зад всеки успял мъж стои успешна жена, Любов Пригожина е зад един от най-важните (до вчера) мъже в Русия. Сайтът Компромат.ру припомня някои неприятни моменти в биографията й. Рожденичката притежава "спа-салон" в центъра на Москва. Там обещават срещу "една снимка на аурата" да излекуват всяка болест на човек. Заявката подхожда повече на екстрасенс, отколкото на спа-център.

Реклама

За сметка на това бизнесът на Пригожина действително прилича на кабинетите на врачките от 90-те - разположен е в жилищен блок. Имотът е гарсониера с 32 квадратни метра площ. Наемът му към януари 2020 г. е 27 хиляди рубли (между 500 и 600 долара). Въпреки че лечението по снимка на аурата е доходоносно, на Любов Пригожина й се свидят 27-те хиляди. В продължение на почти цялата 2019 г. бизнес дамата си спестява плащането на наем. В резултат тя се превръща в ответник по гражданско дело. Украинският правителствен сайт Война и санкции твърди, че Любов Пригожина е собственик и на други компании - "Ахат" ООД, "Конкорд мениджмънт енд касълтинг" ООД и други. Дейността на фирмите е неясна - вероятно те са параван за машинациите на Евгений Пригожин. През 2017 г. те са спечелили няколко загадъчни държавни поръчки.

Първородният син на Готвача на Путин Павел пък има пет фирми, по-рано принадлежали на майка му Любов. Павел уж е служил една година в редовната руска армия, след което се е присъединил към "Вагнер" и е отишъл да се бие за Асад в Сирия. Официално потвърждение на това няма. Семейство Пригожини има също две дъщери - Вероника и Полина. За тях не се знае нищо и вероятно има защо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама