Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14774512 www.bgdnes.bg

Биохакер: Кръвта на сина ми ме прави безсмъртен

45-годишен биохакер твърди, че тялото му е като на 18-годишен

Кръвта на сина си източва 45-годишен биохакер, за да поддържа вечната си младост. Милиардерът Брайън Джонсън харчи по 2 милиона долара годишно, за да може личният му екип от 30 лекари да търси начини и да ги прилага върху него за спиране и дори обръщане на процеса на стареене. Последната приумица на технологичния предприемач, вдъхновена от медицинския му екип, е да използва кръвта на по-млади от него хора.

След като известно време разчита на непознат доставчик, Брайън решава, че е по-добре и по-сигурно да точи кръвта на наследника си - 17-годишния Талмидж. Богаташът включва в експеримента и 70-годишния си баща Ричард, който също да получи по-млада и свежа кръв, за да се подсили.

Реклама

Трите поколения на семейство Джонсън пътуват до клиника в Далас, където на Ричард и Талмидж е отстранен литър от кръвта им и превърнат в партида плазма, а друга - червени и бели кръвни клетки и тромбоцити. След това плазмата на Талмидж е инжектирана в баща му и на дядо му с надеждата, че ще поправи клетъчни увреждания и ще подмлади кръвта им.

Твърденията, че плазмата от по-млади тела може да подобри здравето на по-старите поколения, съществуват от известно време, но все още няма научни доказателства, посочват експерти. Самият Браян им се противопоставя, като посочва, че не се подлага на експерименти безразборно, а тества методи, които дават резултати при животни. Милиардерът твърди, че резултатите при него са налице. Според тестовете цялостното му физическо състояние е като на 18-годишен, въпреки че някои от органите му са по-състарени като сърцето, което е като на 37-годишен. Той обещава след няколко месеца да публикува и резултатите от кръвопреливанията.

Джонсън не разчита само на вампирските методи за вечна младост. Той следва строг режим на спорт и хранене, прекарва часове в кислородна камера, инжектира си стволови клетки и посочва, че колкото повече остарява, толкова повече ще се подмладява.

Четете още

Ирина Флорин драстично се подмлади
Ирина Флорин драстично се подмлади

Ирина Флорин драстично се подмлади

Актьори и футболисти най-често си присаждат коса

Актьори и футболисти най-често си присаждат коса

Ваксината подмлади Кичка
Ваксината подмлади Кичка

Ваксината подмлади Кичка

Блатечки се подмлади
Блатечки се подмлади

Блатечки се подмлади

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама