Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/15836747 www.bgdnes.bg

Путин изяде главата на 92-годишния Бърни Екълстоун, ще плаща над 652 млн. паунда

Бившият бос на Формула 1 ще плаща над 652 млн. паунда

Подкрепата за Владимир Путин и войната в Украйна, макар и само на думи, е това, което "изяде главата" на милиардера и бивш собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун, твърди британският "Гардиън". "Бих приел куршум заради Путин", каза преди време британецът.

Е, засега му се налага да поеме други неща.

92-годишният Екълстоун се яви пред кралския съд на Саутуорк и заяви, че е представил фалшива информация, малко повече от месец преди да бъде изправен пред Темида. Прокурорите казаха, че Екълстоун е направил неверни или подвеждащи изявления пред Агенция "Приходи и митници" на Нейно Величество на среща през юли 2015 година, когато е казал, че е "създал само една компания" в полза на дъщерите си.

Реклама

Екълстоун, придружен от съпругата си Фабиана, говори в съда само за да потвърди името си и обяви, че има вина.

"Признавам се за виновен", каза бившият шеф на Формула 1. 

През юли прокуратурата повдигна обвинения срещу него за укриване на задгранични активи, оценени на над 400 милиона британски лири. От съда съобщиха още, че Екъслтоун се е съгласил да плати повече от 652 634 836 лири на британските данъчни власти.

Съдия Саймън Браян даде на Екълстоун 17 месеца условна присъда за две години, което означава, че той ще отиде в затвор само ако през това време извърши друго престъпление.

Според проучване на "Гардиън" разследването се води от 2017 г., но е било спряно. Когато Русия нахлу в Украйна, Бърни има глупостта публично да заяви подкрепата си за Владимир Путин, когото дори нарече "приятел". Двамата изградиха лични отношения, когато Русия обяви намеренията си да включи състезание в Сочи в календара на Ф1 и го получи.

Четете още

Скандал за Путин преди "Силвърстоун"
Скандал за Путин преди "Силвърстоун"

Скандал за Путин преди "Силвърстоун"

Арестуваха Бърни Екълстоун

Арестуваха Бърни Екълстоун

Реклама
Реклама
Реклама