Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/16107802 www.bgdnes.bg

Я елате пиленца при бай Ставри! 83 милиона турци измамени от шарлатани

Целия турски народ измамва двойка мошеници с претенции да са инфлуенсъри.

Енгин и Дилан Полат (35 и 33 г.) шашват южната ни съседка с демонстриране на богатства, охолен живот и (не толкова) изтънчен вкус. Младите мъж и жена не са направили нищо особено за обществото, но както се случва в днешно време, влизат в дневния ред на всички с парвенющина.

Три милиона души само в Турция се втурват да следят профилите на Енгин и Дилан в социалните мрежи. Там няма друго освен снимки на лъскави къщи, коли и дрехи. Това явно е достатъчно - за Енгин и Дилан се надпреварват да пишат всички медии, в това число, сериозните. Особено младежката публика е зомбирана от двамата млади богаташи. Официалното обяснение за състоянието на семейство Полат е строителният бизнес на левента Енгин. Предприемаческата дейност е под шапката на няколко фирми, които имат 76 офиса из цяла Турция. "Естествено" холдингът е съграден само и единствено с честен труд. Г-жа Дилан пък е собственичка на 15 фирми. Всички те са със засукани названия.

Реклама


Митът за преуспелите инфлуенсъри рухва, когато срещу двойката са повдигнати обвинения в пране на пари. Енгин и Дилан се оказват не чак толкова умни - продават се на мафията, като изсветляват авоарите й. В замяна групировките им осигуряват толкова рекламирания охолен живот.

В мръсната игра е намесен и Седат Пекер - одиозен бизнесмен и спонсор на правителството, впоследствие избягал в Дубай. Оттам той притеснява турските власти със заплашителни клипчета в ютюб. Заканите му да свали Ердоган от власт засега не се сбъдват.
След началото на полицейските проверки срещу Енгин и Дилан преди около три седмици, те се опитват да продължат в обичайния си ритъм поне за пред публиката. Възползвайки се от популярността си, двойката се прави, че уж няма нищо. Един от адвокатите им дава скандално изявление за пресата:
"Клиентите ми ще продължат с нормалния си начин на живот, напук на данъчните проверки". Ден по-късно (на 26 октомври) в офисите на фирмите влиза финансова полиция. Оказва се, че 15-те предприятия на 33-годишната Дилан не се занимават с нищо. За сметка на това имат лъскави представителства. От този момент нататък Енгин и Дилан изчезват от полезрението на хората.

Дали продължават с "нормалния ритъм" през следващите дни остава загадка. Първата новина след самоналоженото им мълчание е, че на първи ноември са арестувани заедно с още 16 души. Сред закопчаните е 76-годишната баба на Енгин.
И зад решетките двойката отново парадира с уникалността си. Дилан се оплаква, че липсата на светлина в килията й влияе зле на кожата. Затова иска да й донесат крем за лице със слуз от охлюви.

Четете още

Ергенки напълниха онлайн "Биг брадър"

Ергенки напълниха онлайн "Биг брадър"

“Шоуто на Блондинките” отпразнува 15-ти рожден ден с грандиозно парти

“Шоуто на Блондинките” отпразнува 15-ти рожден ден с грандиозно парти

Ето коя напусна "Ергенът" по собствено желание! Причината е огромна трагедия

Ето коя напусна "Ергенът" по собствено желание! Причината е огромна трагедия

Парализираният Иван е звезда в интернет
Парализираният Иван е звезда в интернет

Парализираният Иван е звезда в интернет

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама