Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/17482070 www.bgdnes.bg

(Видео) Вижте срутването на мост на магистрала, ударен от кораб

Мост на магистрала в американския град Балтимор се срути и повлече коли и работници на дъното, след като контейнеровоз го удари, съобщава Си Ен Ен.

По първоначални данни 300-метровият кораб губи мощност и помита подпорите на моста, по който в този момент минават няколко коли, а строителен екип извършва ремонтни дейности. Само няколко секунди по-късно цялото съоръжение се свлича във водата, разцепвайки се на няколко части. Инцидентът се случва около 1,30 ч. през нощта. Не е ясно колко коли е имало по време на инцидента на моста. Освен автомибилите от моста пада и трактор, показва още сонарно сканиране на дъното на реката. Двама души са извадени от ледената вода, чиято температура е едва около 9 градуса. Единият е невредим и отказва лекарска помощ, докато другият е в критично състояние. Властите съобщават, че продължават да издирват най-малко още 7 души, макар че се появява информация, че във водата може да са паднали до 20 човека. Спасителната операция е затруднена заради висящи от моста отломки, които застрашават безопасността и живота на спасителите. Мразовитото време и силно намалената видимост създават още пречки за аварийните екипи.

Реклама

Според очевидци около кораба, който плава под сингапурски флаг, има голямо петно от гориво, вероятно дизел.

По първоначални оценки няма данни за тероризъм или умишлен удар по моста. 3-километровото съоръжение е част от главна магистрала в щата, а близкото пристанище, от което злополучният контейнеровоз тръгва, е най-голямото карго пристанище в САЩ.

След инцидента започват да се появяват и редица конспиративни теории, като сред тях се загнездва и тази, че администрацията на президента Байдън се опитва да прикрие случая, като не позволява на медии да го отразяват. „В чужди медии може да се намери много повече информация за случая, отколкото в американски", отбелязват не един и двама интернет потребители.

Четете още

Похитеният ни кораб е засечен край Сомалия

Похитеният ни кораб е засечен край Сомалия

Освободиха българския кораб с наркотици

Освободиха българския кораб с наркотици

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама