Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/19084536 www.bgdnes.bg

Щети за 100 млрд. долара ще причини ураганът Милтън

Ураганът Милтън, който връхлетя американския щат Флорида, ще струва на застрахователите до 100 млрд. долара. Това е най-голямата буря за последните 100 години и най-голямата евакуация в историята на САЩ.

Ураганът Милтън ще удари застрахователната индустрия и това ще създаде огромен скок в цените на презастраховането през 2025 г. Това може да повиши акциите на някои застрахователни компании, казаха анализатори.

Реклама

Ураганът от категория 4 достигна крайбрежието на Мексиканския залив на Флорида късно в сряда. Той ще бъде един от най-разрушителните, ударили региона, който се възстановява от урагана Хелене, който мина отново през Флорида преди по-малко от две седмици.

Застрахованите загуби от Милтън може да варират от 60 млрд. до 100 млрд. долара, ако ураганът достигне директно сушата в гъсто населената зона на Тампа, казаха анализатори от Morningstar DBRS. Загуба от 100 милиарда долара би поставила Милтън наравно с Катрина през 2005 г., добавиха те, като казаха, че застрахованите загуби вероятно ще бъдат "значителни, но не и катастрофални". „Катрина" причини най-голямата застрахователна загуба от ураган в историята до момента.

Четете още

Българи в САЩ посрещнаха урагана Милтън

Българи в САЩ посрещнаха урагана Милтън

Мамалев,  Воденичаров и Токмакчиев се евакуират от окото на бурята в САЩ

Мамалев, Воденичаров и Токмакчиев се евакуират от окото на бурята в САЩ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама