Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6390115 www.bgdnes.bg

Бебето на Финци живее в гората

83-годишният актьор гледа детето, без да мрънка

Малката Лиза вече гука, татко Ицко й пее и свири на цигулка

Лили АНГЕЛОВА

Прекрасното малко момиченце на Лиза Боева и Ицко Финци стана на четири месеца и вече произнесе първите си "гу-гу" звуци. Това на бебето Лиза му се случва... в гората. Мама Лиза и татко Финци решиха да отглеждат мъничето си сред природата, далеч от светската суматоха, мръсния въздух и автомобилния шум. Тези дни Лиза изнесе дори легълцето на бебето в гората, а на гости й бе близка роднина, която му се порадва.
Режисьорката и актьорът от миналата година живеят в софийско село, където се чувстват добре сред природата. Боева още кърми мъничето, като вече е започнала да го захранва с плодови сокчета, които му прави собственоръчно. Само преди ден майката красавица реши да подари на другарите си и няколко саксии с дръвчета бенджамин, за които няма как да се грижи поради заетостта покрай малката русалка, както тя нарича детенцето си.
Всяка вечер момиченцето е обгрижено от гласа на Финци, който обича да му чете приказки, да му свири на цигулка и от време на време да пее. Лиза е категорична, че има приказки, които никога не би прочела на детето си, е видно от интернет споделеното й мнение. "Чета тази книга за деца и ме поразява днешното книгоиздаване. Включена е в поредица "Детски шедьоври от велики писатели". Книгата е толкова за деца, колкото указание за сглобяване на шкаф. И не е шедьовър. У нас за жалост с детска литература се занимават или халтураджии (кичозни книжки с компютърно нащльокани илюстрации в ярки цветове), или претенциозни "познавачи", възмущава се режисьорката.


Освен да обгрижва детето си, Лиза обича да излиза и с компания от приятели, всичките с малчугани. Заедно те обикалят парковете в София, когато Боева е на кеф, а когато не е - си стои в селския рай и се радва на гостите си.
"Аз съм хем мързелива, хем все съм гладна", похвали се преди дни Лиза пред приятелките, които гордо й показали кулинарните си изненади за любимия й. Режисьорката така и не се научи да готви, а това продължава да прави Финци. "Моят мъж пък е перфектен, всичко може да прави - освен да сменя пелени и да храни бебето, да готви и да го разхожда, без да мрънка", щастлива е Лиза с бащата на детето си – 83-годишния актьор Ицках Финци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама