Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7013616 www.bgdnes.bg

257 млн. евро за нови пръсна "Юве"

"Ювентус" се оказа най-щедрият откъм трансфери клуб през това лято. "Бианконерите" похарчиха цели 256,9 милиона евро за нови футболисти преди старта на новия сезон.

Битката за скудетото в италианското калчо започва тази вечер. Първата битка е очаквана с огромен интерес от цял свят, тъй като мегазвездата Кристиано Роналдо ще направи своя официален дебют за "Ювентус". "Бианконерите" гостуват на симпатичния тим на "Киево" от 19 часа българско време, а срещата ще се предава пряко по Макс Спорт 2. Във град Верона има истинска истерия преди мача. Билетите за 44-хилядния стадион "Маркантонио Бентегоди" са отдавна разпродадени.

Реклама

През това лято "Ювентус" привлече 7 нови попълнения. Логично най-скъпата покупка е Роналдо, за когото бяха платени 117 милиона евро на европейския клубен шампион "Реал" (М). Дъглас Коста беше откупен от "Байерн" (М) за 40 млн. евро. В същото време "Юве" не се разделя със звездите си. Тимът дори отхвърли оферта на стойност 60 милиона евро от "Реал" за Миралем Пянич.

Роналдо не е най-скъпият футболист това лято. №1 е Килиан Мбапе, който започва втори сезон в ПСЖ. Първоначално той игра в Париж под наем, но със задължителна опция за откупуването му. Сега френският шампион изплати на "Монако" още 135 млн. евро от сделката. В топтрансферите на лятото влиза и привличането на Кепа Арисабалага от "Атлетик" (Билбао) в "Челси". Той става най-скъпият вратар в света със сумата си от 80 милиона евро.

Вторият клуб, похарчил най-много за нови покупки, е "Ливърпул" със 182,2 милиона евро, следван от "Челси" със 137 млн, "Рома" - 136,6 млн. и ПСЖ - 135 млн. На Острова изхарчиха с 250 млн. евро по-малко в сравнение с миналата година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама