Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10047265 www.bgdnes.bg

Бронзова надежда за Тайбе

Бронзови остават надеждите на най-добрата ни състезателка по борба Тайбе Юсеин. Световната шампионка от Будапеща 2018 и двукратна европейска шампионка загуби полуфиналната среща на Олимпийските игри в Токио в кат. до 62 кг от Юкако Тауай (Япония) с 2:3 т.

Двубоят беше повторение на мача за титлата на Световното първенство в Будапеща през 2018 година, когато Юсеин триумфира с 6:2 точки, но този път японката взе реванш и спечели. Българката поведе с 2:0, но малко преди края на първата част допусна съперничката да изравни. Минута преди края японката получи още една точка за пасивност и задържа предимството си до края.

Реклама

Така Юсеин ще се бори за бронза утре срещу победителката от схватката между Любов Овчарова (РОК) и Хена Йохансон (Швеция).

Българката започна деня без никакви проблеми. Тя първо спечели срещу бразилката Лаиш Нунеш с 4:1 точки, а след това надви с технически туш само за 51 секунди с 10:0 точки азиатската вицешампионка Болортуя Хурелхуу (Монголия).

Тайбе се прибра веднага след срещата, за да може да се концентрира за днешното важно преборване, но треньорът Петър Касабов призна, че е можело да се представи и по-добре. "Можеше и по-добре - заяви Касабов. - Имаше и един малко спорен момент за точката на японката, но това не можем да кажем, че повлия толкова. Тауай е много опитна, игра така, че да не ни даде възможност за атаки. Тайбе трябваше да е агресивна и в този мач, но нямаше как."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама