Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10363201 www.bgdnes.bg

Наш кечист оцеля след мозъчен кръвоизлив

Фурор: Без загуба на ринговете в САЩ

Доктори забраняват спорта на Мето, той се възстановява след 7 месеца

Очите на 5-годишния Методи са вперени в телевизора. Зениците се разширяват, когато иконата на кеча Голдбърг пронизва с коронната си хватка "копие" друга легенда - Трите Хикса. Шампионът е детрониран, а малчуганът полудява от радост. Той няма търпение да покаже завършващия удар на останалите хлапета от пловдивското село Труд.

18 години по-късно стотина фенове са се скрили от парещите лъчи на слънцето над Маями в малка зала. На ринга техният любимец Мето се е развихрил. Той доказва своя прякор Българския наказател с брутално изпълнение на своята финална хватка. "Копие"! Мускулестото тяло пронизва съперника, който е аут. Реферът отброява до три, а Мето продължава своята победна серия. Той е третият български кечист след Мирослав Барняшев и Дъмян Тангра, който иска да се нареди до Хълк Хоган, Скалата и Ледения.

Реклама

"Първият ми спомен е онази победа на Голдбърг срещу Трите Хикса - спомня си за началото на своето приключение Методи Гетов. - Гледах и казах на всички, че ще бъда кечист и ще правя копия. Сложиха ме да лягам. Никой не ми вярваше. Всички разправяха къде съм тръгнал да ставам кечист, след като съм от село. Дори не съм и от града. Ето, доказах им и ще продължавам да доказвам, че когато искаш нещо, всичко е възможно."

Чичото на Мето е каратека с черен колан, но бъдещият кечист се ориентира към волейбола. Тренира от 5-и до 12-и клас.

"Правех "копие" по улицата и тревите. Където видех някого, директно се хвърлях. На село децата не искаха да излизат. Родителите ме пляскаха и заключваха телевизионния канал. Чичо много мрази кеча, защото се занимава с карате и муай тай. Трябваше да се крия, за да не ме види - добавя още нюанси към своите спомени Методи. - От дете винаги съм знаел, че това е моето призвание. Когато разбрах, че мога да се реализирам в Америка, само чаках да завърша училище."

Ключовият момент в изпълнение на мечтата е запознанството с Мирослав Барняшев. Огромно съдействие оказва братът на кеч звездата - Димитър.

"Брат му има пицария, която беше до моето училище. Ходех там да си хапвам. Някой ми каза, че това е братът на българския кечист. Тогава Миро беше Русев. Питах го за съвет. Братът на Миро е страшно добър човек. Помогна ми. Уговори ни среща във фитнеса", споделя Методи.

На следващия ден Мето отива на срещата. Вижда своя герой през прозореца и се вцепенява.

Реклама

"Казах си: "Или сега, или никога!". Влязох, а Миро беше зает с едно момиче, което плачеше, защото виждаше своя герой. Изчаках го да довърши серията. Тренираше крака. Забеляза, че го гледам вече 3 минути. За мен кечистите винаги са били като богове. Моите герои. Той живееше моята мечта. Още от бебе исках да съм кечист. Не съм си представял, че някой друг може да изпълни тази мечта, защото знаете как гледат в България на кеча. Миро ме попита дали може да ми помогне. А аз трябваше да си поема дъх. Не можех даже да дишам. Оттам се заприказвахме. Обясних моята история. Казах, че не искам да ме взема с него, а да ми каже къде да отида и какво да направя. Даде ми телефонния си номер. Обеща да ми помогне."

Следващата част от плана на Мето е да събере пари, за да замине за САЩ. Отива да работи в Белгия и Испания.

"След година и половина се обадих отново на Миро. По случайност се оказа, че е в България. Тогава бях в Испания, но долетях обратно. В последния ден от своя престой дойде при мен на село - добавя Методи. - Поговорихме няколко часа. Попитах го къде да отида със студентската бригада, защото имах различни възможности. Той ми обясни да отида във Флорида. Да живея в Маями и да тренирам при Гангрел."

Вече трета година Методи се готви при легендарния кечист от световната федерация, който беше един от учителите на Мирослав Барняшев. Заниманията при ветерана са много сурови. Най-слабите отпадат в среда на естествена конкуренция

"Гангрел не цепи басма. Като военно обучение е - признава Методи. - Първият месец приключи, но претърпях страшно кофти контузия. Счупих си носа при едно падане. Кръвта отиде в мозъка. Лежах в болница 2-3 дни. Докторите ми казаха, че всичко е в ръцете на Господ. Или ще го преодолея, или никога повече няма да се занимавам със спорт. Бяха ми забранили да ходя на фитнес. Казаха, че при най-малкия напън мозъкът ми може да се пръсне. Но аз съм лукова глава, пак си ходех на фитнес и кеч."

За щастие, българинът се възстановява. Завръща се в залата почти веднага след като излиза от болницата, но Гангрел не му позволява да поднови тренировки, докато не се възстанови напълно.

"Евала му правя на този човек. Не ме остави в болницата. Жена му беше постоянно при мен, за да не съм сам. Направиха го, без да имаме кръвна връзка. Но сега сме като семейство. Седем месеца не тренирах. Гангрел ме заведе на първия Ден на благодарността. Даде ми честта да режа пуйката. Справих се добре. Контузията беше доста страшна. Затова всеки, който казва, че кечът е фалшив, не е прав. Да чукна на дърво, всичко мина."

Мето преживява и още една травма. Къса заден бедрен мускул, но се възстановява доста по-бързо. Завръща се към тренировките и показва своя талант.

"Оправих се и започнах с мачове и шоута. Сега съм с баланс 14:0, а другата неделя ще се бия за пръв път срещу Гангрел. Ще бъде голям мач. Неговите 34 години опит срещу моите пикливи няколко победи. Да видим кой ще спечели."

Методи е убеден, че ще има нужда от две години на здрави тренировки, докато е готов да се пробва на някое от по-големите шоута.

"За времето, което съм тренирал, се справям доста добре. Винаги искаш да подобриш нещо. Търся си кусури. Казват ми, че съм най-лошият си критик. В противен случай тъпчеш на едно място и няма как да излезеш от зоната на комфорт. Мечтая да сме заедно с Миро в престижната организация AEW. Дано и Дъмян, другият наш кечист, да е с нас и да направим българската версия на прочутата фракция Щита!"

Намира перфектната работа

Мето намира перфектната работа в Маями, за да помага на своето кеч развитие. Основното занимание, с което изкарва пари, е в ресторант.

"Важно е да се грижа за храната, защото в кеча тя е голям фактор за тялото. Осигуряват ми безплатно хапване в ресторанта и не губя време за приготвяне. Ям по 6-7 пъти на ден. Господ ме е благословил с много добър метаболизъм. От дете ям всичко. Не мога да живея без сода. Треньорите и всички много ме мразят, защото закусвам с палачинки, мед и сиропи. Не ми се лепи маса, а само мускули качвам. Докато останалите се мъчат. Само вървят с онези кутии с ориз и пиле, а аз си поръчвам бургери. В ресторанта работя всичко. Готвач, сервитьор, мияч на чинии, барман, чистач."

Другата работа е като фитнес инструктор. Тя му помага да прави редовните упражнения за поддържане на мускулна маса.

"Хубавото е, че няма нужда да плащам и за фитнеса. Елиминираш двата главни дерта за кеча", доволен е Методи.

Съвет към децата

Методи Гетов дава много ценен съвет на всички деца, които искат да станат кечисти.

"Винаги вярвайте в себе си! Без значение какво искате да станете - футболист, кечист, математик или шахматист - надъхва своите последователи Мето. - Когато хората ви кажат, че няма да стане, не им вярвайте. Ако наистина го желаете, ще направите всичко. Казваха ми трима доктори, че повече няма да се занимавам със спорт, но Господ е решил друго. Ако не стане сега, ще стане след седмица, месец или година. Работете здраво и не се предавайте."

Реклама
Реклама
Реклама