Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11555981 www.bgdnes.bg

Баща на загинал в гонка край Кадиево предостави доказателства на ченгетата

Нови доказателства е предоставил на разследващите бащата на едно от момчетата - Тодор Бараков, които загинаха след катастрофа преди година и половина край село Кадиево.

Бараков-баща е предоставил две видеа, показващи безхаберието на обвиняемия за убийствата Петър Маринашки. Тийнейджърът Маринашки е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост при улична гонка в с. Кадиево на 16- и 17-годишни момчета, както и за причиняване на средна телесна повреда на друго момче. Травмата е довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка. Маринашки получи 5 години затвор при първоначален общ режим и книжката му бе отнета за 8 години. Семействата обжалват присъдата пред Апелативния съд в София, съобщава сайтът "Трафикнюз"
В едно от видеата се вижда как Петър Маринашки шофира с два крака, качени на прозореца на предната врата на автомобила. Във втория се вижда, че един от свидетелите по делото Тодор Парасков сам се обявява като стартер на автомобилни гонки, а по делото в съда заявява, че дори не е чувал за гонки.

Реклама

Благодарение на клиповете, които бащата е изпратил, е образувана преписка и е уведомена прокуратурата. Това стана ясно от пост на Бараков във фейсбук.

Близките на загиналите Тодор и Виктор продължават да се борят за справедливост.

"Т. нар. гонки са предвестници на подобни трагедии и срещу тях трябва да изискваме реални действия от държавните институции. Те са един сериозен проблем и катализатор на катастрофи. Откровено казано, аз лично оставам с впечатление, че липсват целенасочени действия в тази посока. Мисля, че е крайно време всички компетентни органи, отговарящи за осигуряването на обществения ред, да предприемат законови мерки за борба с това толкова зловредно явление. Надявам се този път прокуратурата да си свърши работата, за да са по-малко почернените семейства. СВЕТЛА ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ НИ ДЕЦА!", написа бащата на загиналия Тодор във фейсбук.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама