Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13357923 www.bgdnes.bg

Синът на проф. Христо Мермерски: Баща ми си отиде от старост!

"Баща ми си отиде от старост! Не боледуваше, но беше голям късметлия. Животът му даде всичко, а аз съм най-големият щастливец с баща като него." Това сподели синът на проф. Христо Мермерски - Йонко. Той обясни, че поклонението ще бъде в петък в църквата "Света София" от 11,30 часа.

Професор Мермерски стана изключително популярен у нас с книгите и рецептите са за народна медицина и билколечение. Ученият, който по професия бе агроном, записваше, проверяваше и предлагаше рецепти, изпитани от хора от цяла Българя. Самият проф. Мермерски изпробваше различни комбинации на билки и билколечение, като създаде не един и два продукта с превъзходно качество. Дълги години професорът предлагаше своите рецепти за природно изцерение и на страниците на вестник "България Днес", с което много допринесе за повишаване на тиража ни. В момента Йонко Мермерски представя своите рецепти на страниците на вестника. Ето какво написа още синът на професора по повод кончината на знаменития му татко.


"Нека пътят на баща ми към светлото му небесно царство бъде озарен със светлина, както бе слънчева и светла днешната сутрин, когато той си тръгна от нашия свят. Той ще ми липсва безмерно. Животът му бе пълен с безброй предизвикателства, но с още повече триумфи и най-вече с енергия, за да бъде изживян пълно и докрай. Роден в село Ботево, завършил гимназия в Хайредин и военно училище. После завършва Селскостопанската академия в София. След завършването си с огромен труд, устрем баща ми преминава през всички фази на развитие в академичната сфера, асистент, доцент и професор. В този период защитава кандидатска и три докторски дисертации. Заради успехи, открития и научни разработки специализира в Рим, Лондон, Москва и САЩ. Преподава като лектор в над 20 държави, включително САЩ. Заради успехите си става дипломат във Вашингтон като съветник на посланика в областта на трансфера на технологии. Заради труда и успехите си баща ми става и зам.-министър в Министерството на земеделието по трансфера на технологии. С всичката си заетост, устрем и работа моето татенце имаше време и за мен, за да бъде моя опора и учител. Благодаря му", написа в профила си синът на проф. Христо Мермерски.
Редакцията изказва съболезнования на семейството!

Христо и Йонко обичаха да прекарват времето си заедно

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама