Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14365916 www.bgdnes.bg

Новата Станка Златева става модел

Шампионката по борба Юлияна Янева се увлича по фотосесиите

България има своето ново златно момиче в борбата. Наследничката на легендарната Станка Златева е 24-годишната Юлияна Янева, която през април стана безапелационна европейска шампионка. Освен че е усвоила хватките и тънкостите на тепиха от Станка, Юлияна поразително много прилича на Златева от ранните й години.

За личния живот на Юлияна се знае много малко. "България Днес" научи, че боркинята се увлича по модата и заснема любителски фотосесии, когато не е в залата за тренировки. Новата Станка има стилни кадри, заснети дори в германския град Кьолн. Нейният начин на обличане е спортен, като боркинята обича да носи панталони, кецове и гащеризони. Има фотосесии пред трабант, на влакови релси и мостове. Спортистката модел вече дори е получила предложения да стане рекламно лице на някои марки.

Реклама

"Скъпи приятели, с пристигането ми на българска земя, дойде време да изкажа моите дълбоки благодарности на всеки един от вас, които не само ме подкрепихте преди и след европейското първенство, но и искрено се радвате на моите победи. Да развееш българското знаме и чуеш националния химн на подобно състезание е повече от сбъдната мечта за мен. Тази мечта нямаше да стане реалност без моите треньори, лекарите и рехабилитатори, отговорни за моето възстановяване, моето драго семейство и всеки приятел и близък. Но на първо място винаги ще бъде вярата ми в Бог, която ми помогна през всички трудни моменти", разкрива религиозната си обвързаност Янева. Юлияна има и свой любим девиз от думите на Хенри Форд: "Провалът е само добра възможност да започнеш всичко по по-разумен начин".

Боркинята, която е носителка и на световната купа от 2020 г., е родена на 2 август в ямболското село Кукорево. Това лято Юлияна ще отпразнува четвърт век. Любопитното е, че от същото село е и популярният ни боксьор Даниел Асенов, познат още като Тайсъна от Кукорево. През кариерата си получава тежки контузии, заради които дори е обмисляла да прекрати преждевременно кариерата си.

"Бях рухнала психически, не ми се занимаваше с какъвто и да е спорт. Исках спокойствие, но може би бе момент на афект. Просто това бе поредната ми тежка травма. Радвам се, че този период на възстановяване ми помогна психически и желанието ми се върна отново", признава Новата Станка в края на 2020 година. Сега тя се надява да достигне до нещо, което Златева така и не успя, а именно олимпийския връх.

"Отстрани изглежда лесно, но на тепиха е трудно. Няма невъзможни неща, стига да вярваме в себе си. Гледам към Париж 2024, но не обичам да говоря за бъдещето. Искам всичко да се случва постепенно и ще видим резултата", казва шампионката. Неин личен треньор е друго голямо име в борбата Серафим Бързаков. Особено щастлив от успеха на момичето е дългогодишният й първи треньор Михаил Михов в Ямбол.

"Юлияна е човек с уникални качества - и морални, и волеви - казва той. - Има толкова тежки операции, които й костват дълго възстановяване, и тя отново и отново се връща в залата. Преди си мислех, че талантът е на първо място, но сега за мен, за да постигнеш нещо, характерът е №1", споделя Михов.

Четете още

Новата Станка Златева:
Беше време да покажа коя съм

Новата Станка Златева: Беше време да покажа коя съм

Новата звезда в борбата Юлияна Янева:
Бях се отвратила от спорта

Новата звезда в борбата Юлияна Янева: Бях се отвратила от спорта

Реклама
Реклама
Реклама