Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14407377 www.bgdnes.bg

Детето чудо забрави ужаса от пожара

Много хора ми помогнаха, казва лекоатлетката Лили Георгиева 

Доли ЛУКАНОВА

"Забравих ужаса и кошмара, които преживях след пожара вкъщи! Слава Богу вече всичко е наред и този инцидент остана зад гърба ми."

Това разкри пред "България Днес" детето чудо на леката атлетика Лиляна Георгиева.

Огнена стихия едва не уби спортистката. Пожар избухва в дома й в Пловдив в началото на декември м.г. и рани момичето. Пламъците нанесоха сериозни щети в дома й.

Реклама

"Оцелях по чудо! Господ ме пази. Голям късмет извадих! Огънят тръгна от печката. Стана късо съединение. Бях в кухнята, но реших да отида до банята. Щом затворих вратата на тоалетната, чух ужасен гръм и токът спря", сподели тогава бегачката.

Стихията отнема почти всичко на Лили. Медали, лични вещи, мебели и какво ли още не стават на пепел. 22-годишната жена остава и без покрив над главата. За щастие нейният треньор я приютява точно преди коледните празници. Много други хора стават съпричастни с историята и й подават ръка в този труден за нея момент. Лили е отраснала в дом за деца, лишени от родителски грижи, и от малка е свикнала да се бори, за да оцелее. Този инцидент обаче преобръща всичко за нея. За щастие много спортни клубове в страната, община Пловдив, познати и непознати хора за Лиляна успяват да съберат нужните средства, за да възстанови дома си. Със събраните пари бегачката успява да си купи нови климатик, телевизор, готварска печка и премахне всички сажди от жилището си.

"Справих се с помощта на много хора. Благодаря на треньора ми и всички, които се отзоваха след пожара. Много бързо се случиха нещата. Искам много да благодаря и на съседите ми, защото те гасиха все едно жилището е тяхно. След това се организираха много бързо за ремонт. Средства се събраха и им благодаря изключително много. Всичко вече е наред и оправено. Отново си живея на същото място", допълва шампионката.

Днес лекоатлетката гледа с усмивка напред в бъдещето. Вече се готви за нови състезания, като тренира усилено. За щастие вечер се прибира уморена в обновения си дом, където няма и следа от зловещия инцидент от края на миналата година.

През 2015 г. Лиляна постави национален рекорд за всички времена на 3 километра и според специалистите я чака звездно бъдеще. През годините детето чудо става три пъти шампион на България. Георгиева има и сребърен медал на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години през 2017 година на 1500 м.

Желаем й успех!

Четете още

Детето чудо на атлетиката Лили Георгиева:
Ще им натрия носовете!
Детето чудо на атлетиката Лили Георгиева:
Ще им натрия носовете!

Детето чудо на атлетиката Лили Георгиева: Ще им натрия носовете!

Треньорката на новия феномен в атлетиката Лиляна Георгиева: Лили може да бяга от 400 до 5000 м

Треньорката на новия феномен в атлетиката Лиляна Георгиева: Лили може да бяга от 400 до 5000 м

Реклама
Реклама
Реклама