Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14848472 www.bgdnes.bg

Отец Иван се движи с тротинетка

Не мога да ходя заради болки в крака, с триколка стигам до магазина, призна духовникът 

Отец Иван се придвижва с тротинетка!

Това призна пред "България Днес" добрият духовник, който въпреки здравословните проблеми продължава да се грижи за стотици хора в затруднено положение.

Реклама

"Много ме боли десният крак. Счупването беше преди години, но болежките останаха и дори се засилиха. Не мога да ходя, цял ден стоя седнал на един стол. Ако ми се наложи да отида да магазин или да се видя с приятел в съседна къща, се качвам на тротинетката ми. С три колела е, не е като повечето, които са на две. Сам си я управлявам и ми е много удобно", сподели пред вестника дядо Иван.

През 2014 г. отчето катастрофира между пловдивското село Цалапица и град Съединение. След инцидента свещеникът беше с травма на главата, гръдния кош, счупена на две места бедрена кост на десния крак и тежък проблем на меките тъкани на подбедрицата. Месеци отне, докато духовникът се възстанови и да може да ходи самостоятелно.

"Преди 2 години почина жена ми, липсва ми, но не мога да кажа, че съм сам. Около мен винаги има хора. Помагам им за приютите, а те ми помагат да се справям с болежките. Вече сме така - един на друг си помагаме. На 78 години съм, не са малко, но само Господ ще реши колко време ще живея", добави отец Иван.

Питомците му в приютите в момента са мобилизирани с обирането на плодовете от овощните градини, както и осигуряването на дърва за отопление през зимата.

Четете още

Слух прати в гроба отец Иван!

Слух прати в гроба отец Иван!

Отец Иван хвърли патериците

Отец Иван хвърли патериците

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама