Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14973964 www.bgdnes.bg

Отец Иван бори жегите на морето, призова да не влизаме във водата

Отец Иван бори жегите на родното Черноморие в компанията на децата от приютите си.

Традиционно всяка година по това време бизнесмени и хора с добри сърца даряват средства и леглова база за малчуганите, за да могат да се насладят на лятната си ваканция.

"Много ми е хубаво да съм в компанията на децата, защото ме зареждат. Тази година сме в Несебър и ще останем тук около 10 дни. Хлапетата се радват на плажа и слънцето, но заради здравословните ми проблеми аз стоя единствено на сянка. Повечето време лежа и така се боря с жегите, които през последните дни са много сериозни", разказа пред "България Днес" отчето.

Реклама

Дядо Иван споделя, че водата по родното Черноморие била мръсна, и затова категорично отказва да влиза в нея. "Преди години направих грешката да вляза и хванах краста. Оттогава не я доближавам. А и сега разбирам, че отново е мръсна", каза още пред вестника духовникът, който се грижи за стотици изстрадали души.

Отчето добавя, че напоследък е закрепил здравословното си състояние и се чувства по-добре спрямо предходните месеци, когато имаше сериозни изпитания. Дядо Иван има сериозни болежки в крака след катастрофата, която преживя преди девет години. След инцидента свещеникът беше с травма на главата, гръдния кош, счупена на две места бедрена кост на десния крак и тежък проблем на меките тъкани на подбедрицата. Месеци отне, докато духовникът се възстанови и да може да ходи самостоятелно. В началото на тази година претърпя два инсулта и няколко дни беше в кома, но успя да се възстанови.

Четете още

Отец Иван се движи с тротинетка

Отец Иван се движи с тротинетка

Слух прати в гроба отец Иван!

Слух прати в гроба отец Иван!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама