Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15477192 www.bgdnes.bg

Българка роди на летище в Англия

Момиченцето дошло на бял свят под аплодисменти на пътниците в салона за заминаващи 

Българка е родила на летището в английския град Лутън, докато чака самолета, за да се прибере у нас.

Реклама

Чудноватата история от сутринта на 27 август разказва британското издание "Лутън Тудей", като се позовава на разкази на служители на аерогарата.

След като пилот се обажда на телефон 999 (номера за спешни повиквания в Обединеното кралство - б.а.), служителката Мелани Хорууд ръководи екипа, който изражда бебето. Тя следва съветите на Меган Брайн, оператор на обажданията в службата за спешна помощ на Източна Англия.

"Когато пристигнах на летището, видях, че раждането е започнало. Действахме бързо, като получавахме съвети от екипа на линейката", споделя Мелани, която работи 37 години на летището.

Скоро след това българката, чието име и възраст не се споменават, ражда момиченце, а пътниците в салона за заминаващи избухват в бурни аплодисменти. Новороденото е увито в одеяло, взето от един от магазините на терминала.

Александра Молдован отговаря за престоя на пътниците в летището и е човекът, който държи ръката на майката по време на раждането. "Когато видях бебето, то плачеше и аз исках да плача, тъй като беше толкова емоционално", връща лентата назад Молдован.

Родилката и бебето са откарани в болница, а скоро след това са изписани от болницата и са се прибрали вкъщи. Жените, които са помогнали за появата на детенцето на бял свят, се отличени на специална церемония на летището.

Лутън е град, който реално е предградие на британската столица Лондон. Затова и нискотарифни самолетни компании летят от София до Лутън, като превозват голям брой български пътници.

Реклама
Реклама
Реклама