Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15786287 www.bgdnes.bg

Футболен национал спасява гаджето от Израел

Футболният национал прибира еврейката Ноа Бахар в България

Футболният национал на България Йоан Стоянов ще спасява приятелката си от войната в Израел. 22-годишният полузащитник и половинката му живеят заедно в град Беер Шева, разположен в близост до размирната ивица Газа.

Йони се прибра по спешност с известни перипетии, след като израелският шампионат бе прекъснат заради войната в страната. Играчът първоначално не успя да се качи на правителствения самолет заради двойното си гражданство, но онзи ден акостира у нас. Идеята на Стоянов е в най-скоро време да вземе при себе си и своето гадже Ноа Бахар, която е израелка. Тя ще дойде да живее в България, докато военните действия в родината й не се успокоят. Терористите от групировката "Хамас" убиха и отвлякоха стотици цивилни граждани на Израел в последните дни.

Реклама

Футболистът с номер 13 в националния ни отбор е притеснен за любимата си. Йоан и русокосото изкушение се запознават в Обетованата земя, където нашенецът живее от малък. Йони е роден в България, но семейството му се мести в Израел, когато е едва 2-годишен. Юноша е на "Апоел" (Херцлия), минава през "Кфар Саба", а в момента е част от елитния "Апоел" (Беер Шева). Когато го вижда, израелската девойка се влюбва в него от пръв поглед. Двамата са заедно вече няколко години. Обичат да посещават различни места из страната, включително Йерусалим.

Любопитното е, че Йоан е получил покана и от националния тим на Израел, но е избрал да играе за родината си България. Сериозен интерес към него имаше от страна на българския шампион "Лудогорец", който следи изкъсо изявите му.

Когато е на 16 години, Стоянов разбира, че е болен от диабет. Едва не припада на терена по време на футболен мач. "Бях уплашен, мислех, че трябва да спра с футбола", откровен е спортистът. След това се научава да живее с тази болест, а професионалната му кариера върви във възходяща линия и така той стига до националния отбор. Преди първия си професионален договор с "Апоел" (Беер Шева) Стоянов е работил като разносвач на пица и продавач в магазин, за да се издържа.

Четете още

Стюардеса помага на бивш национал да избяга от Израел

Стюардеса помага на бивш национал да избяга от Израел

България търси първа победа за 2023 година

България търси първа победа за 2023 година

Ще мобилизират ли национала Йоан Стоянов във войната? ВЕЧЕ Е ЯСНО!

Ще мобилизират ли национала Йоан Стоянов във войната? ВЕЧЕ Е ЯСНО!

Нов национал люби израелка

Нов национал люби израелка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама