Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16973471 www.bgdnes.bg

Летописецът на чалгата Стефан Цирков: Постъпката на Диона е свинщина!

Легендите на фолка не употребяват наркотици и не близват алкохол, каза бившият на Петра

"Това, което е направила Диона - да шофира след употреба на дрога, е свинщина!" Това каза за "България Днес" "летописецът на фолка" Стефан Цирков. Актьорът от Хасковския театър, автор на най-скандалното четиво за българския попфолк - "Империята "Пайнер", е категоричен, че "ако у нас има законност, Диона трябва да си понесе наказанието".

Реклама

Бившият на Петра обаче посочва и огромната разлика между сегашните попфолк звезди и легендите на попфолка, стартирали кариерата си през 90-те. "Нито Глория, нито Камелия са употребявали наркотици. То тогава и нямаше. Алкохол имаше, но те не близваха и капка. Доколкото знам, не консумират алкохол и досега", твърди авторът на текста на незалязващия хит "Хищна хиена".

"Всички приказки за това, че са пиели и са к...ви, са пълна лъжа!", разпръсква градските легенди познавач №1 на чалгата от зората на нейния възход. В предизвикалото си обаче "шок и ужас" четиво от далечната 2011-а Цирков описва една малко по-различна картина на нравите в тези среди. Днес обаче Цирков признава пред вестника, че "става въпрос не за документален роман", затова си е позволил "художествена измислица". Въпреки това по думите му никоя от популярните изпълнителки, героини на "Империята "Пайнер", не му се сърдела.

Актьорът писател, който в момента твори втория си "вулгарен роман" - "1983", но още не издава подробности от него, защото бил "фаталист", е твърдо убеден, че мегазвездата на попфолка е Глория. На второ място в неговата класация е Галена.

"Тя може да си позволи всичко, защото е много, много голяма!", възхищава й се Цирков. Дори и разделен отдавна с Петра, той си остава най-големият й фен. Затова му се струва изключително несправедливо, че певицата, която от години живее в Кипър с втория си съпруг Дионисиос, не е поканена на мегаконцерта на светилата от златните години на попфолка в началото на март в София. "Една от причините е, че тя не си прави такава агресивна реклама", допуска екссъпругът на Петра.

"Сравняват Петра с Луна, която щяла да бъде гвоздеят на този концерт. Ама как да сравниш такава добра певица като нея с над 20 хита с Луна, която има само два?", възмущава се Стефан Цирков.

Той е сигурен, че всички слухове, че Митко Пайнера се пенсионирал, не са "силно преувеличени", а направо тотално неверни.

Реклама

"Пайнера е много голям професионалист и не вярвам, че ще се оттегли от този бизнес. Той е един от неговите създатели, познава го като никой друг. Всички приказки, че ще се оттегли и ще остави фирмата и телевизията си на свои сътрудници, според мен не отговарят на истината. Защото няма друг човек, толкова подготвен в този бранш като него!", казва кадърът на театъра в Хасково.

Цирков разкри за сефте в края на миналата година пред "България Днес", че Бил Клинтън бил влюбен в емблематичното парче на Петра "Пурата кубинска".

"Когато Клинтън пристигна в България, ми се обадиха от службите, че той искал да я чуе на живо. В София, във вече несъществуващия хотел "Севастопол", имаше едно популярно по онова време заведение и се срещнахме там", спомня си бившият мъж на Петра.

Пишещият актьор е автор на текста на парчето, което през 1999 г. експоловинката му изпълнява на уше на американския президент. Самият Цирков участва в клипа към песента заедно със свои колеги от театъра и цялата група "държи исо" на певицата с рефрена.

"Бил Клинтън беше с Петър Стоянов. Усмихна се, ръкува се с нас. Тогава водех предизборната кампания на Петър Стоянов", връща лентата назад към фамозното рандеву театралът от южния град. По реакцията на държавния глава на САЩ Цирков разбира, че песента, в която намеците за неговата афера със стажантката в Белия дом Моника Люински са съвсем прозрачни, му е допаднала много.

Четете още

Диона ОТРИЧА след теста: Не съм карала дрогирана

Диона ОТРИЧА след теста: Не съм карала дрогирана

ЧАЛГА ГАВРА! Андреа и Коцето се подиграват на Диона

ЧАЛГА ГАВРА! Андреа и Коцето се подиграват на Диона

Реклама
Реклама
Реклама