Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17304731 www.bgdnes.bg

Родители на протест срещу училищен директор в Пловдив

Родители на деца в Пловдив, които учат в ОУ "Тодор Каблешков", излизат на протест. Причините са честа смяна на учителите, както и данни от преподаватели за налаган психически тормоз над тях от ръководството. Искането им е директорката на школото да бъде сменена.

Според родителите честата смяна на преподаватели пречи на учебния процес. Хората са категорични, че децата постигат високи резултати въпреки трудностите, но настояват тази практика да спре.
Има и данни от учители, че са подложени на психически тормоз от страна на директорката. Според сина на една от преподавателките служителите в училището идват на работа с нежелание.
"Има постоянни наредби и много задачи, на които се поставят неизпълними срокове. Не ги оставят да работят с децата", каза Атанас Тодоров пред Би Ти Ви.
По думите му да няма нито един учител на живото включване е забрана от страна на директорката служителите да дават изявления пред медиите.
От РУО Пловдив не позволиха на директорката да застане пред камера, но тя предостави писмена позиция.
"За мен мнението на родителите е важно и смятам, че този процес е индикация, че нещо трябва да се подобри в комуникацията ни. Не се сменят често учители. Някои преподаватели напуснаха заради това, че смениха сферата си или са в майчинство. Децата са щастливи в училище и успеха за първия учебен срок е много добър. Ще потушим това напрежение с комуникация, просто ще ги поканя на специални разговори и ще дам много подробна информация за всичко", казва тя.
Междувременно от МОН назначиха проверка в ОУ „Тодор Каблешков".

Четете още

НАПРЕЖЕНИЕ в столицата! Див скандал заради спящ таралеж

НАПРЕЖЕНИЕ в столицата! Див скандал заради спящ таралеж

180 деца праща на училище отец Иван

180 деца праща на училище отец Иван

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама