Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17603622 www.bgdnes.bg

Готварска печка предизвикала пожара с 3 жертви в "Люлин"

Неправилно използване на нагревателен уред - готварска печка, предизвикала пожара в столичния квартал "Люлин" при който загинаха трима души - 91-годишен мъж, обитател на апартамента, както и майка и 28-годишната й дъщеря, които му били съседи. Това заяви пред Би Ти Ви комисар Росен Петров от "Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарът избухнал около 4 следобед. Екипите на пожарната, полицията и Спешна помощ веднага идват на място, той е бил на 7-ия етаж. Пожарникарите първо извадили от апартамента му 91-годишен обгазен мъж. За да стигнат до майката и дъщерята от другия апартамент, пожарникарите са използвали вишка. Когато са влезли в жилището обаче, са ги намерили починали.

Съобщението за пожара е получено едва когато пламъците са избили извън прозорците. Това донякъде е забавило действието на пожарната.

Пожарът е обхванал апартаментът, задимил е стълбището, развил е висока температура и в първите минути, когато опасния фактор на пожар - дима, е задимил етажите над горящия, е блокирал пътя за евакуация, каза още комисар Петров. По думите му смъртта, която е констатирана от медицинските лица, е от обгазяване и задушаване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама