Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1787198 www.bgdnes.bg

Славея полетя от 4-ия етаж заради гадже

Димана ДОЙЧИНОВА


Едно телефонно обаждане е накарало 14-годишната Славея Асенова от Хасково да полети от 4-ия етаж на СОУ "Васил Левски" в понеделник следобед, научи "България Днес" от близки на момичето.

Слави, както я наричат приятелките й, в последно време била видимо изтормозена от любовна мъка по момче, което по никакъв начин не отвръщало на чувствата й. Въпреки че нямала проблеми с оценките и отношенията с останалите деца, последните няколко седмици тя изглеждала силно депресирана и потисната.

Реклама

От полицията, училището и регионалния инспекторат по образованието категорично отказват да съобщят основната версия, довела момичето до решението да скочи от 4-ия етаж. Славея извадила голям късмет и с това, че паднала върху кал и купчина боклуци, иначе най-вероятно щяла най-малкото да остане инвалид за цял живот.

"Състоянието на детето се подобрява, комоциото отшумява и за щастие няма парализа, нито опасност за живота. Получила се е обаче фрактура на глезена, предстоят й още две операции, но като цяло е добре, контактна и в съзнание", разясни пред "България Днес" един от шефовете на хасковската болница д-р Запрянов.

Междувременно стана ясно, че ученичката живее с баба си. Възрастната жена се грижи за нея, тъй като майка й работи в Германия. Очаква се до дни тя да се завърне на родна земя, за да види детето си. Въпреки че бащата на Славея е у нас, той не се интересува от нея и дори не я потърсил след инцидента, научи "България Днес".

Ученичката имала астма и често получавала леки пристъпи по време на учебните часове. С това от полицията обясниха намерената опаковка абокат на мястото на падането. Униформените разясниха пред вестника, че със сигурност няма данни за насилствено бутане от отворения прозорец. Решението да скочи Славея взела сама.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама