Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1787644 www.bgdnes.bg

Кърваво клане за имот

Кърваво клане си спретнаха трима съседи от софийското село Нови хан. Междусъседските войни датирали открай време, а причината за тях била тривиална - имоти.
Във вторник следобед между 66-годишен мъж, 42-годишния му син и съседа им избухнал нов скандал за това, къде трябва да е границата между къщите им. За старата вражда те вече се били обърнали и към съда, за да реши проблемите им. Съседите явно не им се чакало решението на съдиите и започнали да си раздават правосъдие един на друг. Бащата и синът били ранени с нож от съседа им, който бил криминално проявен и осъждан. Бащата също бил познат на полицията.
Сигналът за кървавия спор е подаден от дежурни лекари, които приели двамата пострадали.
След кратко издирване полицаите заловили нападателя и го задържали за 24 часа. Той разказал пред униформените, че бащата и синът му се нахвърлили в собствения му двор и започнали да го налагат с камъни. Затова той извадил нож, за да се защити.
Бащата бил прободен в гърдите. Той е приет в болница "Св. Анна" с прорезни рани и прободна рана в областта на гръдната кухина. Няма опасност за живота му. Синът е бил по-леко ранен и след като лекарите го прегледали, го освободили.


Пияни се сбиха за селска нива

Още един междусъседски спор завърши с полиция и линейка. Комшии се млатиха във вторник вечерта след спор за имот в местността Дюлева река. След като единият минал през нивата на другия, пияните мъже се сбили. При боя пострадал 30-годишен мъж. Той бил откаран в сливенската болница с рани в областта на гърба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама