Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1840288 www.bgdnes.bg

Цецка Цачева: Депутатите си отиват, парламентаризмът остава

"Депутатите си отиват, но парламентаризмът остава. Времето ще даде безпристрастна оценка за работата ни. Народът коригира посоката на движение, защото извика". Това обяви от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева.


"Мандатът на 41-вото Народно събрание съвпадна с най-тежката криза в Европа. Лицата на тази криза бяха икономическа, финансова, криза на идеи ... Всички в парламента преживяват растящото недоверие на гражданите. Все пак мога да отбележа, че в работата си приехме 560 закона, взехме 568 решения и гласувахме 12 декларации. Създадохме много прозрачни процедури, а като успех мога да изтъкна пресичането на порочната практика на гласуването с чужди карти. 41 - Народно събрание приключва своята работа. От днес нататък то ще се отдалечава от нас в историята.

Реклама

От днес ще се дават различни оценки - добри или лоши. С поглед назад не може да не отбележим как, наслагвайки се един над друг, демократично избраните парламенти постепенно изграждат облика на България. Времето така отреди, че мандатът на 41 - то НС съвпадна с най - тежката криза в Европа. Ние осъществявахме нашата дейност във време, когато най - употребяваната дума беше криза. Не само нашият, но всички парламенти продължават да преживяват спада на недоверието на гражданите.

Иска ми се да вярвам, че вложените усилия от всички нас, депутатите в този състав на парламента, са допринесли за позитивния облик на България въпреки вътрешните спорове. Убедена съм обаче, че можехме да свършим и повече. Неразбирането и болката, които са се натрупали, отприщи гнева на хората и той не подмина и 41 - то Народно събрание. Викът на народа, който разтърси България, ще има смисъл и полза само когато се канализира в свободен и демократичен вот. Днес си отиват депутатите, но парламентаризмът остава", обяви Цачева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама