Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1858650 www.bgdnes.bg

Боксьорът Сашо Пацов: Пуснете ме, боли ме левият т*шак!

"От години имам постоянна болка в левия тестис" - ожали се вчера пред съда боксьорът Александър Пацов. Той поиска да го освободят от ареста, където стои по обвинение за участие в престъпната група на Христо Вартерян - Ицо Исуса и Христофорос Аманатидис-Таки.
"Никой не ме пита как съм, що съм. Все едно не съществувам", оплака се Пацов на съдия Десислав Любомиров. В съдебната зала се разбра, че задържаният има разширена вена на тестиса и съществува опасност да остане стерилен. Затова обвиняемият и адвокатката му Милена Калчева настояват да се направят спермограма и обстойни изследвания, както и че е необходима операция. Пацов все още нямал деца. От доста време имал приятелка, която е спортистка.
По повод твърденията, че се е укривал, преди да бъде задържан през май м.г., Пацов обяви: "Не съм се укривал. От 2009 г. съм обикалял всички заведения в София и диджеите са ме поздравявали със собственото ми име. Аз съм боксьор, с бокс си изкарвам парите и цяла България знае, че се бия". "Нямам нищо общо с тези обвинения, невинен съм", заяви още Пацов.
Съдът обаче прецени, че има достатъчно доказателства, че той е участвал в бандата за наркоразпространение с още деветима души. Пацов не е продавал дрога, а е бил част от люлинската наказателна бригада, която пребивала и рязала уши на конкуренти и непослушни дилъри.
Докато разследващите дебнели групата, попаднали на интересен разговор. СРС запечатали как синът на бившия зам. вътрешен министър и зам.-шеф на столичното следствие Румен Андреев - Гено, е предупредил по телефона член на бандата, че ще му бъдат повдигнати обвинения.
Свидетели разказали, че Пацов бил сред лейтенантите в групата и че се въртял около Ицо Исуса. Плановете били именно Исуса да оглави бандата, ако Таки не се върнел в България.
Пацов отговаря и за грабеж и побой над Росен Кръстев-Стъкларя, един от бившите босове в групата. Очевидци го разпознали сред биячите, които счупили черепа на Стъкларя. Пострадалият го познал и по гласа.
Друг потърпевш го определил като "събирач на пари". Росен Психото, член на бандата, пък разпознал Пацов във фотоалбум. "Познавам го, това е той", казал свидетелят.
На боксьора е повдигнато обвинение и за притежание на 2 г коноп. Тревистата маса е била открита в апартамент в столичния кв "Свобода", където живеели родителите му. Самият Пацов обяснил, че не знае какво е това. Съдът обяви, че няма доказателства, уличаващи обвиняемия в държане на дрога, защото по това време не се подвизавал на този адрес.
Магистратите са на мнение, че Пацов може да извърши друго престъпление или да се укрие. Като довод за това бе споменато, че при задържането му той е представил чужди документи за самоличност и е заявил друг ЕГН. 10-месечният му престой в ареста все още бил разумен срок.

 


Изчезна преди 5 години

Сашо Пацов бе обявен за издирване през лятото на 2008 г., когато заедно с Ицо Исуса офейка под носа на ченгетата при акция на антимафиоти срещу бригадата на Таки. Тогава бяха арестувани 8 души от страховитата Банда на чуковете. Най-известни от бандитите са Любомир Костадинов - Любо Младежа, първи братовчед на Любо Чука, Асен Китанов-Психото и Цветан Миленов-Църи. Триото биячи бе осъдено на първа инстанция, но магистратите приеха, че те само са продавали дрога, а не са рязали уши и трошили крайници на конкурентни дилъри. Според обвинителния акт на прокуратурата Александър Пацов е бил част от наказателния отряд от "Люлин". Той бе уличен от манекенката Галя Литова, че е залял със сярна киселина гаджето й Йордан.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама