Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1859288 www.bgdnes.bg

Родители искат от Министерството на образованието да върне учителя с "Харлем шейк"

Родителите на учениците на учителя Христо Данев, който организира "Харлем шейк" танц в двора на училището, ще подадат днес молба до служебния министър на образованието проф. Николай Милошев. Тяхното искане ще бъде Данев, който е и класен ръководител на децата им, да бъде върнат на работа. Снощи до късно е имало извънредна родителска среща в Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий".

Директорът на училището Соня Киркова обаче не е присъствала на срещата, а е изпратила своите заместници да разговарят с майките и бащите. Въпреки желанието на родителите срещата да бъде откритал представители на медиите не са били допускани вътре в гимназията от мъж, който се представил като гражданина "Митко Палаузов".

Реклама

Настроенията срещу учителят Христо Данев продължават да бъдат поляризирани. Родителите настояват учителят да бъде върнат на работа. Срещу него обаче има подписка, в която са се подписали 61 негови колеги, които са против неговото връщане на работа.

Някои от родителите споделят, че вече обмислят вариант да преместят децата си в други училища в града. Днес се очаква просветният министър да посети Пловдив заради случая "Харлем шейк", а родителите се надяват на среща, на която отново да поставят исканията си.

"Христо Данев мотивираше децата ни да учат. Те ходеха с желание на училище, а сега не е така. Децата ни бяха амбицирани да бъдат най-добрият клас в училище. Това, което е направил учителят, не е нещо страшно. Той просто е нестандартен преподавател. Децата ни го искат, ние, родителите, също искаме той да се върне. Редно е да се чуе и нашата позиция", обяви пред TV7 майка ученичка на Данев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама