Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1859599 www.bgdnes.bg

Майор разпра бременна в Украйна

Майор от милицията разпори корема на бременна и уби нероденото й дете.

Ужасяващата история се случи преди няколко дни в украинското градче Борзна в Черниговска област. Местните още са в шок от случилото се и готвят гражданско неподчинениe, ако извергът не получи достатъчно тежко наказание.


Извършителят е Сергей Ярошенко, офицер от МВР и важна личност в района. Освен властта на пагоните той разполага и с финансова мощ. Семейството му държи няколко магазина и отдавна всява страх сред служителите си с нечовешко отношение и жестокост.

Реклама

Ярошенко в пристъп на умопомрачение напада бъдещата майка Оксана Циганюк. С нож разцепва корема й и смъртоносно ранява плода й. После раздира и лицето на жената. Оксана оцелява като по чудо.


Най-скандалното е, че това не е първото зверство на майора. Преди 10 години Ярошенко убива и младо момиче, но благодарение на връзките и парите си отървава затвора. Отгоре на всичко продължава да работи в органите на реда.

Според обясненията му той нападнал Оксана, тъй като му дължала пари. Но тя и близките й твърдят, че никога нищо не са взимали назаем от милиционера.

Местните припомнят, че Ярошенко от години се държи като сатрап и с подчинените си. През 2012 г. една от работничките в неговите магазини дори е принудена да си продаде къщата, след като майорът установява липси в складовата наличност.


На съдебното заседание хората в Борзна посрещнаха бащата на изрода с камъни и изпотрошиха колата му. Наложи се да пристигнат милиционерски подкрепления от близките градове, които обкръжиха в кордон сградата на съда. Жителите на градчето се заканват, че ако Ярошенко не бъде осъден подобаващо, ще се стигне до линч.

Реклама
Реклама
Реклама