Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1860170 www.bgdnes.bg

Меркел за новия план на Кипър: NEIN!!!

Ангела Меркел постепенно губи търпение към Кипър, информира "Билд". Канцлерът на Германия предупреди закъсалата финансова островна държава да не си играе с нервите на европейските партньори, опитвайки се да изкопчи по-изгоден спасителен план.

Меркел направи това на извънредно заседание на парламентарната фракция на управляващия съюз ХДС/ХСС. Тя подложила на критика поведението на Никозия, че от няколко дни "не е общувала с Тройката"

Реклама

Меркел се обяви срещу новия план на Кипър за създаване на спасителен фонд, в който да се влеят средства от пенсионните фондове и църквата. Според нея е недопустимо пари, събирани от хората за старини, да се хвърлят за спасяването на банките.

Канцлерът упрекнал малката средиземвноморска страна, че още не е схванала -  досегашният икономически модел вече не действа.

ЕС в никакъв случай не трябва да се отказва от принципите си, допълнила Меркел.

До пенеделник Кипър трябва да предложи вариант, който да бъде приет от ЕС, МВФ и Европейската централна банка. В противен случай межународната финансова помощ няма да бъде продължена. Това би означавало фалит на държавата.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама