Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1860332 www.bgdnes.bg

Кметът на Велико Търново иска 22 март да стане официален празник

"Отправям апел към всички наши съграждани, които ще бъдат избрани от българския парламент да внесат предложението 22 март да бъде обявен за официален празник."

 Това каза в празничното си слово кметът на Велико Търново Даниел Панов.


Градоначалникът припомни, че преди близо 80 години търновци са предложили 22 март да бъде обявен за Ден на българския дух.

Реклама

„Искрено се надявам, че без разлика от политическа принадлежност, 8-те мандата, които имаме, ще представляват първо гражданите в 4-ти великотърновски многомандатен избирателен район и единодушно ще внесат и ще подкрепят в парламентарната зала това предложение. Велико Търново и неговите активни граждани и представители имат важна роля във връщане достойнството на Деня на Независимостта 22 септември. Сигурен съм, че е дошло времето да превърнем 22 март в официален празник на българския дух", заяви Даниел Панов.

Той изказа своята благодарност към всички, които имат принос в подготовката и реализацията на множество проекти, променили и променящи в кратки срокове в позитивен аспект облика на старата столица Велико Търново.

„Благодаря на всички, които с идеите и труда си правят празника на Велико Търново емоционално, впечатляващо и запомнящо се събитие за всички нас. Специално искам да благодаря на институциите и хората, които работят за това да представим по най-добрия и най-достойния начин кандидатурата на историческата и духовна столица на България за кандидат за европейска столица на културата през 2019 година под мотото

 „Велико Търново - Душата на България, Духът на Европа",

заяви Даниел Панов.

Той подчерта, че великотърновци имат своите значими постижения в днешните нелесни времена.

„Заслужили сме множество основания за самочувствия и гордост. Съзнаваме дълга си за почит към миналото както и множеството си отговорности към бъдещето. Искам да благодаря на всички вас, които в този ден, в това време, бяхме заедно. С нашето присъствие на празника на Велико Търново ние показахме почит и уважение към предците на нашия град. Честит празник великотърновци. Бъдете живи и здрави", каза в празничното си слово кметът Панов.

Реклама
Реклама
Реклама