Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1860724 www.bgdnes.bg

Николай Милошев: Хуманитарната гимназия не е мястото за Харлем шейк

"Не съм тук, за да предприемам крайни мерки и да наказвам. Някакви грешки са направени от всяка една от страните."

Това бяха първите думи на служебния министър на образованието проф. Николай Милошев при пристигането му в Пловдив във връзка със скандала "Харлем шейк". Той заяви, че е наясно със случая, но подчерта, че трябва да се подбере времето и мястото за него. Според него в случая с Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" това не направено.

Реклама


"Не е лесно в първата седмица от заемането ми на поста да потушавам такъв обществен конфликт. Не съм дошъл да раздавам правосъдие, а повече ум и разум. Ще искам да намерим такова решение, което да работи за всяка една от страните", каза още проф. Милошев.

Той посети първо Регионалния инспекторат по образованието, а след това се отправи към Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", за да се запознае подробно с казуса и да се срещне с директора Соня Киркова. Там го чакаха и родители от ОУ "Димитър Талев", които му връчиха жалба с 230 подписа за отстраняването на директора Владислав Витев.

Междувременно родителите на учениците за пореден път се оплакаха. Според тях качеството на образованието след отстраняването на Христо Данев рязко е спаднало. Децата се готвели за важен изпит и получавали домашни от по 10 страници. Заместничката на освободения учител, обаче, им давала само по една страница домашно.

Според родителите, уж скандалният танц бил само претекст за изгонването на Данев.

 "Целият ни живот е един "Харлем шейк", който са ни завъртели. Какво толкова им е направил г-н Данев?", попитаха те.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама