Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18704423 www.bgdnes.bg

37-годишната Ани е майка на 13 деца

  • На прага на мизерията 
  • Жената е алкохоличка и малтретира новороденото си, разказват съселяни в Джерман 

37-годишна жена от кюстендилското село Джерман е майка на 13 деца!

Ани е от ромски произход и отглежда отрочетата си в пълна мизерия в махалата в селото. На този етап само две дечица живеят под покрива на майката, а останалите са поети от държавата и настанени в приемни семейства. Преди време добри хора помагат на Ани да си стъпи на краката, като й подаряват каравана, която да служи като дом в потъналия й в бедност двор. За момента ромката пребивава там, но продължава да води същия мизерен начин на живот.

Реклама

"Много деца са. Най-голямото учеше и е на около 17 г. Тази жена просто ги мята насам-натам", казват пред "България Днес" от общината в град Дупница.

Последното й бебе се ражда през юли тази година и носи тематичното име Юлиян. За съжаление новороденото няма късмет, защото майката системно го малтретира, а след последния побой съседите дори извикват полиция от страх, че момченцето ще почине. Малкото е с множество наранявания по телцето и е прието в болница за лечение.

"България Днес" потърси за коментар зам. областния прокурор на Кюстендил Крум Крумов. "Такъв сигнал за насилие при нас не е постъпвал", коментира той пред вестника.

"По последна информация новороденото също е взето от социалните и вече не живее с нея", коментира и кметът на Джерман Божидар Стоев.

Преди време Ани сама посещава ромска организация, където предлагат да й бъде поставена безплатно спирала, която да спре непредвидените бременности. 37-годишната жена отказва и продължава да увеличава потомството си.

"Майката не е с всичкия си, психично болна е и пие доста. Семейството живее в ужасна мизерия. Много е зле положението", разказват още местни жители.

Не става ясно колко точно души обитават караваната, в която постоянно влизат и излизат нови хора.

Реклама
Реклама
Реклама