Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19168073 www.bgdnes.bg

Детето чудо Божи започна да комуникира

Момченцето, чиято глава растеше с 10 см на месец, отново има нужда от помощ 

Доли ТАЧЕВА

2-годишният Божидар е обявен за дете-чудо. Малчуганът постига невероятен напредък в лечението си и изненада лекуващите го лекари. Детето дори започва да комуникира по малко с родителите си с различни жестове и звуци.

Реклама

Както сме ви разказвали в предишни броеве, момченцето страда от екстремна хидроцефалия, което на достъпен език често е наричано "вода в мозъка". Това предизвиква растеж на главата с до 10 см на месец. Божи е отписан от медиците в България още при раждането си, но борбеното дете не се отказва и към днешна дата успява да опровергае специалистите, които не дават надежда за живота му в началото.

От година и половина Божидар е поверен на лекари в Турция. В момента е в разгара на лечението си със стволови клетки и постига невероятни резултати. Родителите му са неотлъчно до него. Божи се нуждае от още пет вливания, за да завърши този тежък, но обещаващ курс на лечение. Досега близките му са успели да покрият три от тях благодарение на дарителски кампании. Но средствата свършват.

"Моля ви с цялата тежест на майчината ми болка, не ни изоставяйте в този критичен момент. Божидар има шанс да живее, да има бъдеще. Трябва да продължим напред. Не можем да спрем сега, когато всяка вливка носи надежда и напредък", споделя майката Димитрина.

На семейството са нужни 200 000 евро за лечението на сина им, като половината от тях са събрани. По-голямата част са преведени на турската клиника за лечението, което е проведено до момента. Парите, които остават, ще стигнат за вливките през октомври и ноември. Всеки, който желае, може да помогне на:

Postbank

IBAN BG06BPBI79454072400301

BIC BPBIBGSF

Титуляр: Димитрина Димитрова

Основание за плащане: за лечението на Божидар

PayPal: [email protected]

Revolut: 0899903830

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама