Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19191930 www.bgdnes.bg

Майката на загиналия парашутист Михаил: Иска ми се да го гушна, ще остане само спомен

Майката на Михаил Стойчев, който загина при трагичния инцидент с парашут край Ботевград, сподели емоциите си. Високото небе било мястото, където синът й се чувствал най-щастлив и свободен. В петък той е щял да отпразнува своя 28-и рожден ден. „Мустакатко. Седи отгоре и ни се смее в момента. Както казва баща му: "Такъв шамар ни удари, че не знаем на кой свят сме". Иска ми се да му кажа "Мише, Мишленце" и да го гушна. Това вече няма как да се случи, ще остане само един спомен," споделя с болка Деница Велева, майката на Михаил.

Тя разбрала за инцидента от новините и веднага опитала да се свърже с него. "Когато чух, че има инцидент с парашутист, бях зад волана. Нормално е всяка майка, която знае за страстта на детето си, да се обади. Звъннах, но той не вдигна", разказва Деница в предаването "Събуди се" по Нова тв.

Реклама

Майката описва Михаил като слънчево и вдъхновяващо дете. "Мишо беше най-слънчевото дете, което съм виждала. Всеки, с когото е общувал, го е променял към по-добро. Той и брат му са моите най-големи учители – показаха ми, че животът трябва да се живее с това, което обичаме", добавя тя.

Михаил обичал да пътува и да опознава света. Пътувал е дори до Америка, но избрал да се завърне в България. "Посетил е много места, запознал се е с интересни хора. Много го искаха в Америка, но той предпочете да се върне у дома", разказва тя.

Неговата най-голяма страст била летенето. Майка му споделя, че Михаил вече бил направил над 350 скока и не е спирал да се стреми към усъвършенстване. Последните две години споделял летателните си изживявания с близкия си приятел Стоян Димков, който говори с топли думи за Михаил: "Той беше винаги усмихнат, с топъл поглед зад засукан мустак. Никога не съм го виждал намусен или разстроен."

След трагичния инцидент властите повдигнаха обвинения срещу собственика на балона, който не е имал лиценз. Въпреки това, Деница е категорична, че нищо не може да върне нейното дете.

Четете още

Парашутист се приземи тежко в "Сделка или не"!

Парашутист се приземи тежко в "Сделка или не"!

ШОК! Саня Борисова летяла с фаталния балон със загинал парашутист

ШОК! Саня Борисова летяла с фаталния балон със загинал парашутист

5 пъти е осъждан собственикът на балона от Ботевград

5 пъти е осъждан собственикът на балона от Ботевград

Загиналият Михаил имал над 600 скока с парашут

Загиналият Михаил имал над 600 скока с парашут

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама