Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1924022 www.bgdnes.bg

Деца танцьори се събират в София

Иво АНГЕЛОВ

Над 600 деца на възраст от 8 до 14 години ще се включат във Втория международен детски фолклорен фестивал, който ще се проведе в София от 25 до 27 април тази година.

Малчугани от 6 държави за втора поредна година в столицата ще представят най-добрите си фолклорни изпълнения на три сцени. Официалното откриване е на 25 април на открита сцена пред общината в "Младост", където ще имат изява и най-малките любители на българските народни танци. Ден по-късно децата ще танцуват в село Бусманци, а на 27 април чуждестранните и над 10 български групи ще направят дефиле от пл. "Св. Александър Невски" до НДК.

Реклама

Във фестивала са поканени да участват детски формации от Полша ("Гевонт" от Закопане), Русия ("Сполохо" от Мурманск), Македония ("Митеви" - Скопие), Турция (детски състав към училище в Газиентеп), Босна и Херцеговина ("Гаджрет" - Сараево) и Естония ("Суароко" от остров Кихну).

Организатори на събитието са сдружение "Международен детски фолклорен фестивал София" и детско-юношески танцов ансамбъл "Зорница" с подкрепата на Столичната община.

В петък тази седмица в синдикалния дом на транспортните работници в столицата ще бъде организиран благотворителен фолклорен концерт, чрез който да бъдат събрани средства за провеждането на фестивала. Всеки може да получи покана, като направи дарение в размер на 8 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама