Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1926569 www.bgdnes.bg

Кръчмарка и китайка са убитите на маратона

Кръчмарка и китаец са втората и третата жертва на бомбената атака на маратона в Бостън.
29-годишната Кристъл Кемпбъл умира почти на работното си място - тя е управител на ресторант на улицата, където са взривени двете бомби от неизвестен засега извършител. Студентката от Китай Лю Лингзи е третата загинала. 23-годишното момиче изучавало математика и статистика в Бостънския университет, което й било мечта от малка. Лю участвала на маратона с колежка от университета - Зоу Данлин, която след кървавия инцидент се намира в кома. Преди това стана ясна и самоличността на осемгодишното момче, загинало при експлозиите на финалната линия на маратона. Малкият Мартин Ричард чакал баща си, който участвал в надпреварата, за да го прегърне, след като финишира.
 Симпатичната управителка на ресторант била на маратона, за да подкрепи свой приятел, който заедно с още 26 хил. души се впусна в най-стария маратон в света. Заради объркване в болницата с друго момиче на родителите на Кристъл най-напред било казано, че животът й е вън от опасност и че тя ще се излекува от нараняванията си. Малко по-късно на семейството било съобщено, че дъщеря им е убита.
Засега от ФБР изтъкват, че разследването по терористичната атака от 16 април е в самото си начало. Специалният агент Ричард Делорие посочи, че никой не е поемал отговорност за грозното покушение срещу цивилните граждани.
"Обхватът на евентуалните заподозрени и мотивите им е изключително широк", коментира агентът на ФБР. "Все някой знае кой го е сторил", каза Делорие и посъветва хората да съобщават за съмнителни неща и да предоставят снимки и видео от мястото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама