Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1926797 www.bgdnes.bg

Пуснаха един от „кокаиновите крале“

Популярният банскалия Иван Еринин-Джипса е пуснат под домашен арест от италианските магистрати. Мъжът бе арестуван в шумната акция "Кокаинови крале", при която бе закопчан и соченият за тартор на групата Евелин Банев-Брендо.
Еринин прекара около половин година в затвор близо до Милано. След взетото на закрито заседание решение на италианските съдии се очаква Джипса да се прибере в родното Банско. До момента не е ясно обаче дали прокурорите на Ботуша няма да поискат българинът да остане в апартамент на територията на Италия, за да бъде подръка на разследващите.
Начело на международната група за трафик на висококачествена дрога според италианските власти е бил не само Брендо, но и благоевградчанинът Радослав Атанасов-Радето. Еринин бе в бригадата на един от задържаните в рамките на акцията - Николай Силвио Йовчев. Последният е българо-италианец и дълго време е живял в Пловдив. От България датира и познанството му с Иван Еринин. Джипса бил причислен към бригадата на Йовчев и съответно арестуван малко след него.

Според италиански медии Йовчев е осигурявал връзката между италианската част от мрежата на Брендо и Радето с българите и е осигурявал трафика на кокаин през България Испания, Холандия и част от Италия. Във веригата участие имал и единият Еринин.
Иван и брат му Йордан са страшилища в Банско. Освен че колят и бесят в града, те въртят многобройни нощни заведения. Бяха и едни от заподозрените за разстрела на местния лихвар Васил Донев-Доневио.
У нас братята Иван и Йордан Еринини са разследвани за пране на пари. Двамата бяха в близки отношения с бившия кмет на Банско Александър Краваров. По време на един от многобройните обиски на офисите им бе конфискуван домашният им любимец - близо 3-метрова анаконда. Змията бе отглеждана в специален терариум в офис. Заедно с нея бе иззет и папагал от вида жако. И влечугото, и папагалът са защитени видове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама