Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1927657 www.bgdnes.bg

Майката на "възкръсналия" ром: Вратът му се потеше. Пипам сърцето - работи. Направо чудо

„Вратът му се потеше. Пипам сърцето - работи. Пулсът му работи. Направо чудо. Цялата яка на ризата, с която го бяхме облекли, беше мокра". Така разказа майката Фикрета „чудото" на сина си Росен, починал два пъти.

"Доктора като дойде му отвори очите, погледна и каза, че е мъртъв. Биха му инжекция в сърцето. Ама много се бавиха докато дойдат, обясни Фикрета. - Жена му е на работа в Гърция, защото им изгоря къщата. Само чернилка е вътре", сподели почернената майка пред TV7.

Реклама

По думите на близките на покойника, той имал проблеми със сърцето. Бил е освидетелстван от ТЕЛК и получавал инвалидна пенсия. Хващал се на работа каквото намери.

Накратко „чудото" на младия ром е тривиална семейна драма. Семейството на Росен смята, че мъжът не е бил мъртъв след първия издаден смъртен акт. Според лекарите той вече бил мъртъв, когато е транспортиран до спешното отделение и те нямало какво да направят. Още тогава близките за първи път се опитват да се саморазправят с дежурните медици като дори полицията се е намесила.  Тялото на мъжа престояло два часа в болницата, след което му е издаден смъртен акт. На следващия ден обаче при приготвянето му за погребение според близките му той "мръднал" и дори се "изпотил". На мястото пристигнал лекар, който обаче не констатирал никаква сърдечна дейност чрез електрокардиограма. Тогава семейството настояло медикът да му бие инжекция директно в сърцето. Въпреки инжектирания адреналин пулс и сърдечна дейност така и не се появили. Тогава близките обвинили лекаря, че инжекцията в сърцето убила "възкръсналия" ром. Дежурният лекар отново бил нападнат и издал втори акт за смърт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама