Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1986497 www.bgdnes.bg

Шайката и Антон ще лежат по четвърт век за жестоко убийство на бизнесмен

Кольо Шайката и Антон ще лежат по четвърт век за жестокото убийство на Петко Петков, извършено в нощта срещу 3 декември 2012 г. Присъдата е решение на Окръжния съд в Сливен. Двамата убийци ще платят и общо 250 000 лева на роднините на убития бизнесмен.
Килърите и жертвата живеели в един вход на блок номер 31 на сливенския квартал „Сини камъни". Двамата убили съседа си, а преди това го мъчили жестоко. След това го ограбили. Те имали до получават пари от Петко, чиято бригада работила по строителството на магистрала „Тракия".

49-годишният строителен предприемач Петко Петков издъхнал, след като бил ритан до смърт от работниците си. Той е бил рекетиран за много повече от 900 лева. Малко преди да умре, той внесъл в полицията три жалби, в които описвал, че двама от служителите му го заплашват със смърт и се притеснява за живота си.

Преди да нападнат работодателя си, строителите Кольо Шайката и Антон започнали да го тормозят системно. Разбили пощенската му кутия във входа, разбили колата му, пишели заплашителни съобщения, звънели по телефона му и мълчели. Рекетьорите първоначално настоявали да им изплати само дължимото - общо 900 лева заплати за един месец. След това поискали още по хиляда лева на човек. "Ако не ни дадеш парите, ще изнасилим дъщеря ти Ваня, ще почерним семейството ти!", заплашвали Антон и Кольо. Те решили да нападнат работодателя си, когато разбрали, че той има да взима около 30 хиляди лева дълг от гръцка фирма, с която работел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама