Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1986829 www.bgdnes.bg

Красимир изпил 10 литра вино с баща си, после го заклал

Красимир Дяков не е бил в състояние на физиологичен афект, в момента, в който заклал баща си Панайот. Той е съзнавал деянието си, негативните емоции, натрупани през годините, също са изиграли ключова роля, показва окончателната психиатрична и психологична експертиза, представена днес в Бургаския районен съд.


Припомняме, че Красимир Дяков е обвинен в убийството на 65-годишния си родител, станало на 9 август м.г. на ул. „Мара Гидик" в Айтос. Още на първото заседание, обвиняемият през сълзи разказа, че баща му е превърнал живота му в ад. Постоянно го тормозил и психически, и физически. Самият той от страх се барикадирал в стаята си и често спял навън.

Реклама

Във фаталния ден Красимир и баща му Панайот започнали да запиват от обяд, до момента на убийството изпили 10 литра вино, съобщава "Флагман". Почерпките между двамата били чести, както и скандалите и побоищата. Налагало се често да бъдат викани полицаи. На 9 август м.г. Панайот обвинил Красимир, че нарочно му е развалил транзистора. Синът пък скочил срещу баща си, че му отрязал кабела на уредбата. Това нагнетило отношенията между двамата.

В момента, в който Красимир убил баща си, започнал да го прегръща. Въпреки, че телефонът му бил на масата, той извикал съсед, за да се обадят на спешната линия 112. Съдействал е по време на цялото разследване. Прокуратурата днес настоя за наказание от 15 години затвор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама