Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1986869 www.bgdnes.bg

Правят кадастър на морските плажове и дюните

Правителството предостави 500 хил. лв. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2013 г. за изпълнение на дейности по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и Закона за кадастъра и имотния регистър. Това съобщиха от правителствената информационна служба.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството чрез Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще възложи (по реда и процедурите от ЗОП) създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри и на специализирани карти и регистри за териториите на морските плажове и дюните.

Реклама

В картата ще влязат землищата на с. Осеново, община Аксаково, с. Близнаци, община Аврен, с. Ново Оряхово и с. Шкорпиловци, община Долни чифлик, и с. Самотино, община Бяла (115 ха морски плажове и около 80 ха пясъчни дюни), както и още няколко регионални местности, където има такива природни дадености.

Необходимите разходи за възлагане изпълнението на дейностите са в размер на общо 700 хил. лв. Остатъкът от сумата над отпуснатите 500 хил. лв. ще бъде разплатен от бюджета на Агенцията по геодезия, картография и кадастър за 2014 г., след изтичане на гаранционните срокове по изпълнение на договорите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама