Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1987698 www.bgdnes.bg

Командира - архитект на нова десница

Бисерка БОРИСОВА
Партиите от традиционната десница ще бъдат разформировани и на тяхно място ще се роди нова дясна формация.
Това споделиха пред "България Днес" представители на няколко от настоящите десни формации. Според тях "архитект в сянка" на новото начинание е Иван Костов. Още преди 2 години Командира лансирал тезата познатите лидери на сините партии "да отстъпят крачка назад" и да се създаде нова обединена десница. Лидерите обаче не могли да се се разберат за ръководството на това ново синьо формирование.
Сега, след катастрофата на вота, шефовете на традиционната десница най-сетне прозрели, че до такава степен са втръснали на десните избиратели, че трябва незабавно да се махнат. През летните месеци ще започне и "бабуването" на новата десница. Цялата работа трябвало да се пази в пълна тайна, но бившият лидер на СДС Мартин Димитров избълва новината. "В близките месеци ще се направи нова дясна партия. В нея може да влязат хора от СДС, ДСБ, ДДвижение България на гражданите", Зелените и представители на гражданското общество", обяви Димитров. Като подходящи за нови лидери той обяви досегашните заместници на Костов в ДСБ - Петър Москов и Радан Кънев. Кинорежисьорът Евгений Михайлов също имал амбицията да възроди автентичното синьо, довериха от "Раковски" 134.

Емил Кабаиванов: Синият идеал е жив

Идеалът СДС е жив и ще продължи да съществува. Оставих всеки член на Националния изпълнителен съвет сам да реши дали да подаде оставка. Следващия вторник ще имаме заседание и ще решим как да продължим напред.  

Иван Костов: Станах гръмоотвод

Сигурен съм, че макар да считате, че е несправедливо, съм превърнат в гръмоотвод на злобата и ненавистта. Че съм станал последното оправдание на негодниците и некадърниците. Не ме разочаровайте, не оставяйте каруцата в калта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама