Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2230645 www.bgdnes.bg

"Тест на смъртта" показва кога ще умрем

"Тест за смърт", разработиха учени във Велибритания. Изследването показва колко дълго ще живеем. 

Това става посредством неинвазивен лазерен тест, който може да установи кога човек ще почине. Подобно нещо се прави за първи път. Устройство, подобно на ръчен часовник, анализира ендотелните клетки на тялото чрез повърхността на кожата, оценявайки как ще отслабнат силите на организма с напредването на възрастта.

Реклама

Ендотелните клетки се намират в капилярите - най-малките кръвни телца в човешкото тяло, и отговарят за сложна дейност в други негови части. Устройството, патентовано от учени на британски университет, измерва потока от максимум към минимум в ендотелните клетки и анализира резултата.

След това резултатът, вариращ от 0, означаващо смърт, до 100, равняващо се на оптимална функция, се използва от учените, за да изчислят времето преди смъртта. Лазерният пулс може да се използва и за изследването на заболявания като деменция и рак, коментира изданието.

"Тестът за смърт" е създаден от двама професори по физика от университета в Ланкастър, Анета Стефановска и Питър МакКлинток, с помощта на държавна субсидия и средства от медицински благотворителни организации.

"Надявам се, че ще създадем база данни, която ще става все по-голяма, така че всеки изследван човек да бъде сравнен с нея", заяви проф. Стефановска и допълни, че прогнозите ще станат по-точни с натрупването на повече данни.

Проф. Стефановска и МакКлинток заявиха, че достъпна за потребителите версия на теста им се очаква да достигне до личните лекари до три години.

Четете още

Уфологът Ценко Симеонов: Свалените над САЩ са извънземни!

Уфологът Ценко Симеонов: Свалените над САЩ са извънземни!

Ванга: Виждам Гунди как гори!

Ванга: Виждам Гунди как гори!

Предсказание на Ванга не се сбъдва

Предсказание на Ванга не се сбъдва

Реклама
Реклама
Реклама