Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6157816 www.bgdnes.bg

Въоръжен грабеж и екшън в Бургас заради два хамбургера

30-годишен криминално проявен бургазлия спретна невероятен екшън, като първо заплаши с пистолет доставчик на храна, а после се метна през терасите на жилищен блок, за да избяга от полицията.

През нощта срещу 4 април Иван Н. поръчал хамбургери по телефона. Двама доставчики пристигнали на посочения адрес - затвореният комплекс "Перла" в жк."Лазур". Пристигайки на място единият от служителите на 23 г. слязъл за да изпълни поръчката, но на първия етаж бил посрещнат от Иван Н.

Реклама

Клиентът посегнал да вземе храната без да я заплати, но срещнал съпротива от доставчика. Тогава бабаитът извадил пистолет, опрял го е в гърдите му, заплашил го и издърпал хамбургерите.

На следващия ден двамата доставчици се оплакали в полицията. След получаване на сигнала за въоръжен грабеж служители от Пето Районно управление Бургас предприели оперативно-издирвателни мероприятия, като установили, че грабителят се намира на домашния си адрес в бл. 39, ж.к. "Лазур".

Първоначално на място пристигнал едни полицейски патрул, но 30-годишният бургазлия отказал да отвори вратата. Държал се агресивно и обиждал служителите на реда. Тогава се намесил екип от спецзвеното в Областната дирекция на МВР, който проникнал в жилището.

Иван Н. изхвърлил пистолета през терасата и направил опит да избяга, прехвърляйки се през балкона в съседния апартамент. Той обаче е задържан и отведен в ареста. Пистолетът е намерен, назначени са експертизи, които да установят вида на оръжието. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания бургазлия продължава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама