Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9323467 www.bgdnes.bg

Проф. Мермерски пребори COVID-19 с лечението на Тръмп

Витамини C и D, пробиотици с чесън, детрамакс и специален спрей излекуваха доайена на природната медицина

Баща и син Мермерски пребориха коронавируса!

Доайенът на природната медицина у нас проф. Христо Мермерски и синът му проф. д-р Йонко Мермерски успешно се справиха с коварната зараза по едно и също време. Докато при Йонко инфекцията преминала по-леко и без прием на лекарства, то при татко му ситуацията била по-тревожна в последните две седмици. За преживелиците си в битката срещу COVID-19 разказаха пред "България Днес" и двамата природни лечители.

Реклама

"Не обърнах сериозно внимание на риска да съм сред толкова много мои почитатели, които идват всеки ден при мен за съвет и помощ. Малко пренебрегнах първоначалните симптоми, които получих. А важното е вирусът да се хване още в началната фаза на развитие, да не се чака да се стига до пневмония и бронхопневмония и тогава чак да се води битка с тях. Когато е ангина, ларингит или фарингит, тогава трябва да се хване вирусът и да се атакува. Ако стигне до бронхите, става по-сложно за лечение, както беше при мен", сподели пред вестника съавторът на 31 книги със сина си за природната медицина проф. Христо Мермерски.

Стълпотворението от хора при 86-годишния народен медик нараснало в последните месеци въпреки ограниченията от коронакризата. Все повече хора търсели съветите и помощта на проф. Мермерски. Още повече че професорът създаде природен продукт, който унищожава вируси, бактерии, микроби, лишеи и гъби.

"Ако почнеш да кихаш и кашляш, носът ти потича и сълзят очите - впръскваш по три пъти и в двете ноздри. Лягаш по гръб и след 5 минути всичко е изчезнало", разказва проф. Христо Мермерски за своето откритие. Оказва се, че някоя от почитателките на природния лекар е донесла заразата вкъщи.

"Разболяхме се и аз, и баща ми, и неговата асистентка заради стълпотворението от хора, които идват тук да им помага с рецепти и съвети. Предупреждавах го много пъти да се пази. Занемари себе си заради огромното си желание да помага. Спреят дезинфекцира устната кухина и носоглътката. По този начин е много по-ефективен, отколкото само да си дезинфекцираш ръцете", добавя проф. Йонко Мермерски. Първо болестта връхлита него. Здравият имунитет, добрата форма и кондиция не позволили на вируса да го събори.

"Два дни имах температура. Първия ден бях в самолета към САЩ, а втория в дома ми във Вашингтон. PCR тестът ми беше положителен. След това два дни нямах никакви симптоми и на петия ден си загубих обонянието за 3-4 дни. После се възстанови и отидох да си направя кръвна проба. Тя показа, че имам антитела - нито заразявам, нито мога да се заразя" разказва Йонко Мермерски.

Реклама

Само ден-два след като синът се разболява от коронавирус, симптомите връхлитат и бащата. Стига се и до викане на Спешна помощ.

"Изкара го по-тежко от мен. Имаше температура седем дни. Първия път пристига Спешна помощ и една лекарка му казва, че няма да взима от познатите медикаменти за температура, и му предписала хомеопатични капки. Представяте ли си какъв ужас? Казала му - в никакъв случай да не ходиш в болница, защото там ще умреш. При което аз се намесих и ако наистина му бяхме дали хомеопатични капки, днес нямаше да си говорим с него. Това е безобразие!", разказва пред вестника Йонко Мермерски.

За сметка на това в отзовалия се екип от спешни медици дошъл и позитивният пример от д-р Александър Фарфаров. "Искрено сме му благодарни за помощта и вниманието, което оказа. Той е тествал баща ми и сътрудничката ни и с неговото съдействие и професионализъм стана ясно какво трябва да правим оттук нататък. Той спомогна за оздравяването на татко", разкри за лъча светлина сред медицинските лица Йонко Мермерски.

Макар и далеч един от друг, Йонко се заел с непрекъсната кореспонденция и съдействие за лечението на татко си.

"Направих схема за лечение на баща ми като на Доналд Тръмп. На втория ден му донесоха детрамакс, дадохме му много витамин C и D, а той си правеше мед с лимони и захар. Паралелно с това впръскваше в ноздрите си и неговия спрей. Както и пробиотици, които съм направил с чесън. Така че тази комбинация за имунната система много помогна. И една друга моя рецепта, която безотказно действа - изстискват се два лимона и се обърква с една лъжица мед. Нищо по-добро няма от това сутрин на гладно. Алкализира целия организъм и е против стареене също. Така с всички тези комплексни работи ситуацията се нормализира. Докато аз изкарах инфекцията без никакви лекарства, при него бе по-трудно и със стандартното третиране с детрамакса", споделя още създателят на добавки за дизел, бензин и газ, които намаляват вредните емисии.

Наред с това грижовният син е набавил оксиметър за измерване нивото на кислорода в кръвта. "Имаше критичен ден, в който му беше паднало на 83, сега е плътно на 92-93, което е нормално за неговата възраст. Донесохме му и кислородна бутилка с манометър, която да му е от помощ за вдигане на нивото при нужда", допълва Йонко.

Синът на проф. Христо Мермерски е категоричен, че баща му се е справил отлично с изпитанието. "Не съм чул друг на негова възраст да не отиде на интубация и да бъде в движение", добавя той, оказвайки пълна подкрепа за изобретяването на ваксини срещу коронавируса.

"Всички ваксини - китайската, руската, шестте американски и всички други, са възможни, защото за тях са хвърлени много пари. В САЩ например са дадени 10 млрд. долара. Доналд Тръмп организира акция "Светлинна скорост", като от тези шест ваксини две са одобрени вече, а останалите четири ще получат зелена светлина най-вероятно до края на седмицата", коментира още Йонко Мермерски, който има зад гърба си редица патентовани изобретения.

По думите му ваксините ще дадат възможност на човечеството по-бързо да придобие стаден имунитет и "хората да изяждаме вирусите, а не те нас". "Това абсолютно сменя правилата на играта в наша полза, иначе години наред ще умират хора. Така ще може да се въведе ред и нормалност в живота ни до късното лято на 2021 г., ако масово се ваксинират хората", допълва той.

Йонко разработва бърз тест,

съпругата му спасява американци

Бърз тест за белодробно здраве, който е свързан с COVID-19 и съвсем скоро ще се пусне за масова употреба, разработва Йонко Мермерски.

"Когато имаш пневмония или друго тежко заболяване, дробовете могат да нямат добра вентилация и обикновено за да се разбере какъв е проблемът, се взима кръв от вътрешната страна на китката. Много е болезнено и неприятно, а кръвта се изпраща за газов анализ. Той трябва да покаже процента на въглеродния диоксид, който издишваме, и в най-добрия случай става ясен до един час. С моя тест за две минути чрез издишване на въздух в капнографски разтвор разбираш този показател. Така ще научиш дали функционират добре дробовете ти", споделя Мермерски-син.

По този начин всеки, който има симптоми и си направи теста, ще разбере дали става дума само за настинка, която ще се изкара с познатите медикаменти, или има компрометирани долни дихателни пътища и нещата отиват към пневмония или нещо още по-сериозно. Така човек ще знае накъде да поеме и какво да прави оттук нататък.

"Много бърз, почти безплатен и прекрасно средство за всеки общопрактикуващ лекар. Гениално изобретение. Правим го и в САЩ", добавя българският учен.

Той е обсъдил проекта с директора на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на САЩ Антъни Фаучи. "Той ми отдели време, за да споделя с него за теста, и беше много развълнуван. Каза да действаме", разказва Йонко Мермерски. Той пояснява, че д-р Фаучи е в щаба на доскорошния президент Тръмп за борба с коронавируса и е топексперт по инфекциозни болести, като в дългата си практика е работил с шестима президенти на САЩ.

Наред с това в пика на епидемията съпругата на проф. Йонко Мермерски Екатерина организира изграждането на мобилен тестов пункт за PCR изследвания. "Той обхващаше цели 8 ленти за автомобили. Правеха по няколко хиляди теста на ден. Минаваш с автомобила, взимат ти проба от носа, вкарваш си данните и след това онлайн разбираш резултатите. Много съм горд с Екатерина!", допълва нашият изобретател.

Реклама
Реклама
Реклама