Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18152557 www.bgdnes.bg

Красимир Балъков: Бундестима ще изглежда различно

Германски национали се бият и обиждат на тренировка

Започнат ли мачовете от европейското първенство по футбол, отборите ще изглеждат по различен начин от контролите, а това с голяма сила важи за този на Германия. Именно домакините са големият фаворит на бившата звезда на националния ни тим, "Щутгарт" и "Спортинг" Красимир Балъков.

На 14 юни (петък) играчите на Юлиан Нагелсман откриват шампионата с мач срещу състава на Шотландия.

Реклама

"Наистина, бундестимът не бе много убедителен в последните си срещи, но имам усещането, че всичко ще се промени - коментира един от героите от американското лято през 1994. - Има критики, дори и конкретно срещу вратаря Мануел Нойер. Сигурен съм, че още с първия мач германците ще покажат максимална мобилизация. Да, има някои проблеми, но все пак първенството е в Германия и футболистите ще се вложат максимално, те знаят, че такъв шанс не се изпуска."

Преди началото на европейското в Германия националният отбор на домакините е разтърсен от скандал по време на една от последните тренировки. Никлас Фюлкруг и защитникът Антонио Рюдигер са се сдърпали сериозно. След поредица от груби единоборства двамата са се спречкали и са разменили обидни думи. Само бързата намеса на помощник-треньора Сандро Вагнер е попречила да се стигне до нещо по-сериозно.

Другият фаворит на Краси Балъков е отборът на Португалия начело отново с Кристиано Роналдо. "За Роналдо каквото и да кажа, ще е слабо, той е просто изключителен професионалист. Той е безспорната звезда, играчът с най-голям принос и важност, но сам не може да спечели. Другите футболисти в състава на Португалия също са много добри и затова са ми другият фаворит. А и когато България не участва, точно тези два отбора подкрепям аз", казва още Балъков.

Англия и Франция според Бала са другите фаворити, но това не е изненада. "Във всяко такова първенство има и приятни изненади, но не мисля, че шампионът ще е изненадващ, като Гърция преди години", сигурен е магичният халф.

Четете още

Българската следа в Европа: Швейцария обръща "лъвовете" по пътя за Швеция '92

Българската следа в Европа: Швейцария обръща "лъвовете" по пътя за Швеция '92

Историческо! Без Петела на Евро 2024

Историческо! Без Петела на Евро 2024

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама