Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18187968 www.bgdnes.bg

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Играч от българското първенство вкара на европейско

Нещо историческо се случи на мача Унгария - Швейцария, завършил 1:3. За първи път футболист от българското първенство вкара гол на европейско първенство. Това е нападателят на "Лудогорец" Квадво Дуа, който откри резултата в полза на Швейцария в 12-ата минута.

Иначе Христо Стоичков е автор на три от четирите български гола на европейско първенство. Вкара ги в Англия през 1996 г., но по това време носеше екипа на италианския "Парма". През 2004 година в Португалия се разписа и Мартин Петров, докато бе играч на германския "Волфсбург". Вече и Първа лига може да се похвали със свой голмайстор на европейски финали.

Реклама

Попадането на Квадво Дуа сред титулярите на Швейцария бе прието като огромна изненада. 27-годишният играч стана едва третият швейцарски национал, който бележи в дебюта си на еврофинали. Преди него това направиха Кубилай Тюркилмаз (срещу Англия, 1996 г.) и Фабиан Шер (срещу Албания, 2006 г.).

Иначе днес "кръстоносците" надиграха напълно унгарците. Мишел Ебишер вкара за 2:0 секунди преди края на първото полувреме. Барнабаш Варга върна интригата в 66-ата минута, но Брийл Емболо сложи точка на спора за 3:1 в добавеното време на мача.

Четете още

Бундестима тръгна с пълна газ, премаза Шотландия

Бундестима тръгна с пълна газ, премаза Шотландия

Европа вече е футбол!

Европа вече е футбол!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама