Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14528558 www.bgdnes.bg

Сираков избегна ултрасите Разцеплението на "Герена" лъсна пред Могилката

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков избегна среща с част от ултрасите от Сектор "Б". Легендата пропусна честванията по случай 109-ата година от основаването на клуба на Могилката в близост до НДК.

"Сините" споделиха, че ангажименти са възпрели Сираков. Въпреки това мнозина изтълкуваха отсъствието му като избягване на нежелана среща. При честванията лъсна пълното разцепление, което цари на "Герена". Речта на един от най-известните фенове Пепи Димитров бе изцяло насочена срещу Сираков. Докато той говореше против собственика, представителният отбор начело с треньора Елин Топузаков, деца от академията, ветерани и служители поднесоха цветя и венци. Скандирания "Левски, Левски" прекъснаха нападките на Димитров.

Реклама

Събитието бе уважено от изпълнителния директор Даниел Боримиров и предшественика му Ивайло Ивков, който дойде в компанията на баща си - легендата на клуба Кирил Ивков. Сред присъстващите бе и бившият собственик на клуба Тодор Батков, както и синът на друг от ексбосовете Иво Тонев - Атанас.

"Г-н Сираков имаше ангажимент и още вчера ми сподели, че няма да бъде в София - заяви Боримиров. - Той има основателна причина да не бъде тук. Не мисля, че всичко, което се случва в клуба, трябва да бъде изнасяно пред медиите. Поддържам комуникация с доста от феновете. Някои ни подкрепят, други - не, но повечето ни подкрепят. Разбира се, че плащаме задълженията си към НАП, както сме се разбрали. Надявам се в скоро време да разберете кой ще бъде новият треньор. Работи се по всичко, както и по селекцията."

Той добави, че скоро се очакват и добри новини около финансовото състояние на клуба.

Тодор Батков обяви, че преди 109 години е създадено едно от най-живите и истински неща в България.

"Не мога да коментирам програмата на Наско Сираков. Имало е случаи и аз да не присъствам, когато не съм бил в страната. Всички сме направили каквото можем, и продължаваме да помагаме. Обстановката в "Левски" не е добра и публиката трябва да се обедини. В отбора обстановката е нормална и има нелоши футболисти. За жалост, трябва да се борим за четвъртото място, но се надявам да дойдат по-добри времена. Условен лиценз, че е дадено право за участие, но ще се следи ситуацията. Този проблем ще се реши, но трябва да се въведе някакъв ред", заяви Батков.

Какво е "условен лиценз"

От БФС обявиха, че "Левски" получава условен лиценз за евротурнирите и първенството за следващия сезон. Мнозина се чудят какво е това понятие.

Условен лиценз означава, че "сините" имат право на участие наравно с останалите отбори. Те обаче са под мониторинг от футболната централа и УЕФА. Ако спрат да чистят задълженията си по споразумението с НАП, лицензът им ще бъде отнет.

Четете още

Мъри: С Наско сме в перфектни отношения

Мъри: С Наско сме в перфектни отношения

"Левски" продава трима, на "Герена" очакват 4 млн. евро

"Левски" продава трима, на "Герена" очакват 4 млн. евро

Илиана Раева с признание: Наско получи тежък удар

Илиана Раева с признание: Наско получи тежък удар

"Левски" отново обявява загуби

"Левски" отново обявява загуби

Реклама
Реклама
Реклама