Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14703875 www.bgdnes.bg

България подновява квалификациите като фаворит advertorial icon

Тази седмица се подновяват мачовете от квалификациите за Европейското първенство по футбол. Евро 2024 ще се проведе в Германия догодина. Съставът, воден от селекционера Младен Кръстаич, гостува на Литва. "Лъвовете" се намират на последно място в група "G", където са още тимовете на Сърбия, Унгария и Черна гора. България е без точков и голов актив след загубите с 0:3 като гост на Унгария и 0:1 от Черна гора през март.

Двубоят за българските национали ще се проведе тази събота от 16:00 часа наше време на основно реконструирания стадион "Дарайюс и Гиренас" в град Каунас. До момента тимът домакинстваше във Вилнюс на игрище с изкуствена трева. Според родния букмейкър efbet България излиза в ролята си на фаворит с коефициент за победа 2.25*. Равенството е оценено на 3.35*, а успех за домакините от Литва се котира на 3.55*. Общо 190 опции за залог се предлагат за тази квалификационна среща.

Очакванията са за под 2.5 гола в мача, като ставката за това е 1.60*. Възможността за над 2.5 попадения се оценява на 2.55*. Коефициентът за това и двата отбора да отбележат гол е 2.20*, а обратната опция "не" се равнява на 1.77*. За залога “Първо полувреме/Краен резултат“ коефициент от 3.85* efbet дава за прогноза България/България.

Преди дни домакините от Литва се жалваха, че са объркали препаратите за третиране на новото игрище, поради което тревата е изгоряла. Представител на УЕФА бе наредил да се предприемат спешни мерки, в противен случай евроквалификацията с "трикольорите" можеше да бъде преместена във Вилнюс. В крайна сметка литовците се похвалиха, че сериозно са се потрудили и са се справили с проблема. Литва е другият тим в групата, който също е без нито една спечелена точка.

Защитникът Димо Кръстев отпадна от групата на България за предстоящите мачове от квалификациите срещу Литва и Сърбия (20 юни). Играчът на "Фиорентина" получи контузия на последната тренировка на "лъвовете", която ще му попречи да вземе участие в двубоите. На този етап на негово място няма да бъде повикан друг футболист. Преди него заради травма и Иван Турицов от ЦСКА-София отпада за мачовете на "трикольорите" през юни.

33-годишният датчанин Якоб Александер Сундберг ще ръководи двубоя между Литва и България в събота. През този сезон той е свирил по време на 11 мача в датската Суперлига, а на европейската сцена ръководи предимно мачове на юноши и в младежката Шампионска лига. Има два мача в квалификациите на Лигата на конференциите, а това е първи негов двубой на ниво мъжки национални отбори.

В другата среща от нашата група "G" в събота Черна гора приема Унгария. За успех на домакините efbet предлага коефициент от 3.65*. Равенството е оценено на 3.35*, а победа за унгарците се котира при 2.25*. Лидер в класирането със 6 точки е Сърбия, която този кръг почива. Унгария и Черна гора имат по 3 пункта в актива си.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама