Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14802684 www.bgdnes.bg

ЕКСКЛУЗИВНО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Люпко Петрович катастрофира на магистралата! (ВИДЕО)

За щастие шампионът на Европа от сезон 1990/91 г. с отбора на „Цървена звезда“ е без сериозни наранявания, жертви няма

Ванче ГЕЛЕВСКИ

Страховит челен сблъсък с друг автомобил предизвика на магистрала в Сърбия славният футболен треньор Люпко Петрович, научи първи "България Днес"!

Реклама

С мощния си мерцедес 76-годишната легенда на „Цървена звезда“ буквално се врязва в невзрачен шевролет. Машините са доста потрошени, но за щастие и двамата водачи остават живи. Пострадалият шофьор от безразсъдното каране на европейския шампион от сезон 1990/91 г. е на 64 г. Той пътува сам в колата, както и Петрович. И двамата са ранени и транспортирани в болници, но няма опасност за живота им. Петрович е настанен във Военна болница без сериозни травми. 

Катастрофата става на току-що отворен участък от аутобана. Новото трасе е тържествено открито в сряда от сръбския президент Александър Вучич. Работата по околовръстното на Белград започна преди три десетилетия. 24 часа след фанфарите, розите и шампанското, роденият в Босна треньор загубва посоката на движение и навлиза в грешното платно. Безумната постъпка става в късния следобед и магистралата е изключително натоварена. 

Стреснати от опасната ситуация, очевидци вадят телефоните си и започват да предават видео на живо в социалните мрежи. В спешния център валят обаждания за безразсъдния шофьор на околовърстното на сръбската столица. За нула време по петите на Петрович, който голяма част от треньорската си кариера изкара и у нас като старши наставник на „Левски“, „Литекс“ и ЦСКА-София, се озовава полицейска патрулка. Катаджиите правят опити да спрат шампиона на България от 2001 г. със „сините“ от София, но той вместо да се отбие встрани и да спре, натиска газ до дупка. Секунди по-късно се натриса в мижавата корейска кола. 

Заради високата скорост, с която кара, „мерцедесът“ на Люпко продължава да се движи още стотина метри въпреки сериозния сблъсък и размазаните ламарини. Тест с дрегер показва, че и двамата водачи не са употребили алкохол и наркотици. Пред униформените екстреньорът на тима от Ловеч, който напусна поста преди броени дни, за да поеме отбор от Руанда, е обяснил, че е обръкал трасето и искрено съжалява за случилото се. Очаква се реакция на прокуратурата, която да му повдигне обвинение за безразсъдно шофиране. 

Предвид чистото съдбено минало на Петрович и статута му на легенда в Сърбия и напредналата му възраст, едва ли съдът в Белград ще му определи мярка „задържане под стража“, докато тече разследването. Запознати със съдебната практика в западната ни съседка изтъкват, че предвид сериозния инцидент и намерението на треньора да отпраши час по-скоро в Африка за новата си работа, напълно е възможно магистратите да му определят „домашен арест“ и да му вземат паспорта, за да не офейка. 

Четете още

На 76 години Люпко Петрович се завръща като треньор в българския футбол

На 76 години Люпко Петрович се завръща като треньор в българския футбол

Люпко отписа България срещу Сърбия

Люпко отписа България срещу Сърбия

Люпко стана депутат
Люпко стана депутат

Люпко стана депутат

Люпко всеки ден на сауна
Люпко всеки ден на сауна

Люпко всеки ден на сауна

Реклама
Реклама
Реклама