Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16928571 www.bgdnes.bg

Йордан Лечков: Конгресът на БФС няма да се проведе

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков направи шокиращо изказване. Той сподели, че очаква Конгресът за избор на нов президент да не се проведе. Официално мероприятието е обявено за 15 март, когато трябва да се намери заместник на подалия оставка Борислав Михайлов.

"Президентът не е пръв сред равни, той прави това, което Изпълкомът взема като решение. Има много кандидати, защото всичко е подредено и може само да се надгражда. Далеч съм от мисълта, че сме идеални и перфектни. Всичко става с общи усилия и с помощта на дъжавата", каза Лечков в предаването "Арена спорт" по БНТ.

Реклама

"Всички коментират Боби Михайлов, Йордан Лечков и Емо Костадинов, нима няма други? Още от 2019 г. се опорочиха нещата, когато беше поискана оставката на президента на БФС, законно избран, после повторно законно избран, и от 2021 г. ние си имаме законно избран президент с прозрачен конгрес, който беше много интересен. Опонентите масово жалят поради своето недоволство. Никой не им пречи да си инвестират парите в спорта или във футбола. От тогава сме в параграф 22", каза още вицепрезидентът на БФС.

"Най-лесно е един човек да го опорочим, и да затрием всичко, което е постигнал. Има можещи и неможещи в този живот. Той следващият президент да не мисли, че го чака по-хубава съдба. Едва ли не от 15 април ше имаме страхотни резултати, няма да стане от днес за утре. Аз няма да се кандидатирам, не съм подходящ за президент поради голямата ми уста. Аз съм в нетърпение да видя новите кандидати. Много е важна платформата. Нека ми посочат грешките, като ръководството", каза Йордан Лечков.

"Очаквам Конгресът да не бъде проведен, не знам, може нещо да се случи. Има още много неща в съда. Има процедурни хватки. Ние си имаме още мандат. Има доста добри неща, искам подрастващите да имат повече желание и старание. Има масов футбол, но не толкова в професионална насока. Искам да се вземе едно генерално решение, държавата да се ангажира с промяна в Закона на спорта, без държавата няма как да се получи", обяви Йордан Лечков. Според него трябва възможно най-скоро да започне проектирането на нов национален стадион.

Четете още

Христо Запрянов: Няма да се кандидатирам за шеф на БФС!

Христо Запрянов: Няма да се кандидатирам за шеф на БФС!

Георги Градев: Боби Михайлов вече е история

Георги Градев: Боби Михайлов вече е история

Лечков: Новият кандидат на "кликата" е Касабов

Лечков: Новият кандидат на "кликата" е Касабов

Националите по футбол стават опитни зайци БЕЗПЛАТНО

Националите по футбол стават опитни зайци БЕЗПЛАТНО

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама